Viorel Hrebenciuc a vrut să cadă la înțelegere cu procurorii DNA

de Paul Filimon , 27 ianuarie 2015 - stire actualizata la ora 13:34, 27 ianuarie 2015
Viorel Hrebenciuc a vrut să cadă la înțelegere cu procurorii DNA

Deputatul PSD, Viorel Hrebenciuc, trimis în judecată  în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri alături de alți 13 inculpați, a negociat un acord de vinovăție cu procurorii DNA Braşov şi a cerut o pedeapsă de doar patru ani de închisoare dacă îşi recunoaşte vinovăţia. Procurorul Cornel David Deca, cel care lucrează la acest dosar, a refuzat propunerea deputatului PSD, informează B1.

Citește si: Lovitură pentru baronul Nicușor Constantinescu din partea colegilor din PSD

Cu cinci zile înainte de a fi trimis în judecată, Hrebenciuc a solicitat o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, care să includă trei fapte penale contopite și identificate: trei ani și patru luni pentru trafic de influență, un an de închisoare pentru constituirea unui grup infracțional și un an pentru folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid. În ordonanța prin care a respins cererea lui Hrebenciuc, procurorul Deca a scris: „Deși cererea vizează acceptarea unei pedepse cu executare în regim de detenție, cuantumul acesteia, doar patru ani de închisoare, este insuficient pentru realizarea scopului pedepsei penale, calitatea avută de inculpat și necesitatea ca pedeapsa să fie aptă să realizeze prevenția generală”.

Şi fiul său, Andrei Hrebenciuc, a solicitat un acord pentru o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, dar solicitarea a fost respinsă. Şi Ioan Adam a recurs şi el la această metodă, şi a semnat un astfel de acord, neacceptat însă de DNA. Adam a cerut să i se aplice o pedeapsă de doi ani și zece luni de închisoare cu suspendare. Procurorii au respins propunerea, argumentând că sunt mult mai multe probe concludente pentru condamnarea deputatului la o pedeapsă mai mare decât cea propusă.

 

Citește si: Fostul președinte CJ Argeș, Constantin Nicolescu, sub control judiciar

Comentarii

 • George

  27 ianuarie 2015 17:48

  Procurorii DNA au procedat correct... Gunoaiele astea ce credeau, c-o sa scape usor? La puscarie grea cu vandalii padurilor Romaniei!

  raspunde comentariului
 • FAMILIA HREBENCIUC

  27 ianuarie 2015 13:25

  Trebuie sa toarne pe aia mai mari din reteaua de talhari,daca vor sa scape mai usor.Daca este cazul si pe Ponta ,ca doar nu este nevinovat cu absolut toti din partid mari hoti.Dar cum pedeapsa va fi mica,micuta ,banii ramasi in conturi,va tacea si va scrie o carte despre politica PSD ului.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design