19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Maramureş : 74.000 de pachete de ţigări de contrabandă transportate cu...

VIDEO. Maramureş : 74.000 de pachete de ţigări de contrabandă transportate cu 17 cai

Aproximativ 74.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost confiscate în Munţii Maramureşului de poliţiştii de frontieră. Aceştia au surprins şi reţinut în flagrant cinci persoane care se deplasau de la linia de frontieră către interior. Aceştia transportau cu ajutorul a 17 căi, la o altitudine de peste 1.700 metri, 148 de colete ambalate în folie de culoare neagră ce conţineau ţigări de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cei cinci maramureşeni s-au ales cu dosare penale, conform comunicatului de presă al Poliţiei de Frontieră.

Un foc de armă a răsunat azi dimineaţă în munţii Maramureşului. Acesta a fost tras de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Viseului pe timpul prinderii în flagrant a unui grup de contrabandişti. Evenimentul a avut loc la o distanţă de 2 km. de la frontieră de stat, în muntele Şerban, la o altitudine de peste 1.700 m.

Astfel, în jurul orei 04.00, lucrătorii noştri au observat un grup de persoane şi mai mulţi căi care se îndreptau, dinspre linia de frontieră către interiorul ţării, pe o cărare de munte.

Caii folosiţi la transportul ţigărilor au fost încărcaţi cu aproximativ 9 baxuri fiecare. Coborând în şir indian la distanţă de câţiva zeci de metri unul de celălalt, bărbaţii au încercat să treacă neobservaţi de poliţiştii de frontieră.

Lucrătorii noştri au procedat la imobilizarea suspecţilor. Pentru reţinerea a 5 dintre ei poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească, conform legii, armamentul din dotare trăgând un foc de avertisment în plan vertical, celelalte persoane reuşind să fugă în pădure.

Cei în cauza au încercat să introducă ilegal în România cu ajutorul a 17 căi 148 de baxuri cu ţigări. Acestea au fost încărcate de pe teritoriul ucrainean, dintr-un camion, după care suspecţii au trecut ilegal frontieră din Ucraina în România prin zona alpină.

În urmă inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de aproximativ 73.710 pachete de ţigări de provenienţa ucraineană, în valoare de aproximativ 640.000 lei.

Caii, persoanele reţinute precum şi ţigările au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Viseului pentru continuarea cercetărilor.

În cauza s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, intrarea sau ieşirea în/din ţara prin trecere ilegala a frontierei de stat şi iniţierea sau constituirea ori aderarea la un grup infracţional organizat.

Întreagă cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră, fiind informate şi autorităţile ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Cum să-ți îngrijești corect ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft, un accesoriu pe care îl adaugi ținutei vestimentare. Din contră, putem să-i considerăm o necesitate...

Amenajarea terasei: Cum să alegi mobilierul potrivit? 

Alegerea mobilierului potrivit poate transforma orice terasă într-un spațiu unic de relaxare sau divertisment. Află din acest articol care sunt factorii pe care...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...
Ultima oră
Pe aceeași temă