VIDEO LIVE. Proteste la Cluj. Sute de cetăţeni au ieşit în stradă pentru a cere demisia Avocatului Poporului

de Claudiu Padurean, Iulia Iancu , 11 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 20:21, 11 ianuarie 2017
Sursă foto: Bîldea Ioan

Peste 1000 de oameni au ieşit în stradă pentru a cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că Ciorbea a decis să conteste la Curtea Constituţională legea care interzice unui condamnat penal să ocupe o poziţie în Guvern. De această acţiune ar putea beneficia liderul PSD Liviu Dragnea, cel care a declarat că îşi doreşte să fie prim ministru.

”Am venit în stradă ca să cerem demisia lui Victor Ciorbea. Părerea mea este că apără penalii”, a spus unul dintre protestatari. ”Nu sunt de acord cu modificarea Legii 90/2001. Nu vreau un premier cu probleme penale”, a adăugat un alt protestatar.

Protestatarii s-au adunat în Piața Unirii, în fața monumentului Memorandiștilor, apoi au pornit în marș pe Bulevardul Eroilor, spre Prefectură, apoi pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 și au revenit în Piața Unirii. Oamenii au scandat ”Demisia”, ”Ciorbea, nu uita / Țara asta nu te vrea” și ”Dragnea, nu uita / Va veni și vremea ta”. 


Citeşte şi: Zece motive pentru demisia lui Victor Ciorbea. Cum a devenit fostul premier țărănist avocatul PSD și al penalilor

Avocatul Poporului s-a concentrat pe apărarea intereselor PSD și a drepturilor politicienilor și afaceriștilor aflați după gratii. Demisia lui Victor Ciorbea din postul de Avocat al Poporului este cerută de peste 137.000 de oameni care au semnat o petiție online în acest sens, depusă ieri la sediul instituției. 


Citeşte şi: ATITUDINE. Avocatul Poporului sfidează cetățenii. Victor Ciorbea răspunde arogant și jignitor celor 139.000 de români care îi cer revoltați demisia: “Bieții oameni care nu au înțeles nimic”

Victor Ciorbea a fost prezent la Parchetul General pentru a oferi declarații pentru dosarul Mineriadei. La ieșire, Avocatul Poporului a fost întrebat de către jurnaliști ce crede despre petițiile semnate de peste 139.000 de oameni care îi cer demisia. Acesta a dat un răspuns arogant, spunând că “săracii oameni nu au înțeles nimic”.

Sursă foto: Bîldea Ioan 

 

 

Comentarii

 • Puie Monta

  12 ianuarie 2017 0:30

  Cu siguranta lucrurile nu se vor opri aici. Au fost si in Bucuresti 200 si vor fi si mai multi. Un gunoi reciclat nu poate sa fie Avocatul Poporului.

  raspunde comentariului
 • adi

  11 ianuarie 2017 20:42

  Conteaza mai putin cati au fost. Conteaza ca nu "s-au revoltat pe facebook" ci in strada. Oameni adevarati.

  raspunde comentariului
 • stelian

  11 ianuarie 2017 20:34

  Domnule Ciorbea Avocat al Poporului daca ar invia marele Iuliu Maniu si ar vedea in sdlujba ui suneti, ce crdeti ca ar sgpune..?

  raspunde comentariului
  • dusu

   11 ianuarie 2017 22:16

   ciorbea ca si maniu fac parte din aceeasi spitzasigur,regateni,romini vechi ,ii pot multumi tradatorului spurcat maniuciorbea,prim ministru cu "luminita din capatul tunelului", are acelasi caracter

   raspunde comentariului
   • @dusu

    12 ianuarie 2017 7:16

    Este adevarata blasfemie sa murdaresti numele marelui Iuliu Maniu, mare patriot, seful Partidului National Taranesc, nascut la Simleul Silvaniei, deci ardelean get-beget si mort in inchisoarea de la Sighet, paralizat, la 80 de ani! A fost icoana vie a rezistentei anti-comuniste! Presupun ca iti este rusine de aberatiile pe care le-ai scris!

    raspunde comentariului
    • dusu

     12 ianuarie 2017 10:10

     ardelean ii ala care iubeste Ardealultradatorul maniu o iubit regateni si scaunul pe care l or oferit astia in schimbul tradarida ca el is destui in Ardeal,originili sanatoase, cu care regateni or format mindrul popor romin

     raspunde comentariului
 • Nikos

  11 ianuarie 2017 20:24

  Nu erau 130000?

  raspunde comentariului
  • Iar te dai ironic?

   11 ianuarie 2017 20:33

   Saracul de tine, vorba lui Ciorbea, nu ai inteles nimic! Asta e baza psd! Formata din cei care nu inteleg nimic, dar sunt trup si suflet pesedei!

   raspunde comentariului
   • Nikos

    12 ianuarie 2017 14:03

    Noroc cu voi ăstia mintosii din Ardeal.Ce contează ca durează mult pana se fac legăturile și pana sa prindeți melcul ăla a tulit-o.

    raspunde comentariului
 • foarte bine

  11 ianuarie 2017 19:02

  Motii nu-l mai vor pe Ciorbea....

  raspunde comentariului
  • Karakorum fără Forum

   11 ianuarie 2017 19:14

   Nu-l vor moții, da-l vor hoții!!! Și dacă se ajunge la 200 000 de semnături, ce o să se întâmple? Or să dea hoții de parlamentari o explicație că nu se poate -vezi cazul cu referendumul și maxim 300 parlamentari...!!!

   raspunde comentariului
   • ioan

    11 ianuarie 2017 20:11

    oricum ar fi, nu trebuie renuntat la idea de democratie si libertate. ciorbea este un tradator al idei de democratie si egalitate in fata legi a tuturor cetatenilor. el este platit din bani publici pt a apara aceste drepturi. in schimb el prefera sa calce in picioare democratia, orice idee de egalitate si apoi pe acei membri ai PNTCD care au indurat inchisorile comuniste zeci de ani pt libertate si democrtie. si asta pt a fi hartia igienica a psd. nu cred ca exista un nivel mai jos al dezintegrari unei persoane in romania. sa fi tu unealta hotilor si a talharilor care de 27 de ani au jefuit o tara si un popor. oare cei din familia lui ciorbea nu au creier ?

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design