17.4 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialUPDATE VIDEO. Epava avionului căzută în Munţii Apuseni, adusă în Bucureşti pentru...

UPDATE VIDEO. Epava avionului căzută în Munţii Apuseni, adusă în Bucureşti pentru anchetă. Medicul Radu Zamfir, primul martor audiat

UPDATE. Procurorul de caz: Se vor verifica atribuţiile de serviciu pentru toate persoanele care au fost în avion şi cele care au participat la salvare. Misiunea noastră este să clarificăm problemele esenţiale ale acestui accident, mai precis cauza accidentului. Există nişte proceduri care se desfăşoară gradual. Şi noi ne-am deplasat la faţa locului în aceeaşi seară. Dar de salvare s-au ocupat instituţiile competente.

O parte dintre victime au fost audiate. Cele care sunt în proceduri medicale nu pot fi încă audiate. Radu Zamfir a fost audiat la Cluj.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au identificat unele persoane persoane care pot oferi date în legătură cu acest eveniment, o parte dintre acestea fiind deja audiate, conform unui comunicat al Parchetului General.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/87b59fea5cafcf7ffeebe7e7e3d3fc0e/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

 

Totodată, de la locul accidentului a fost extrasă epava aeronavei, aceasta fiind deplasată în comuna Horea, fiindu-i asigurată paza.

Epava aeronavei tip BN-2, înregistrată YR-BNP, implicată în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, în urma căruia a murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion, va fi adusă joi, la Bucureşti pentru anchetă.

Avionul va fi transporta la Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (C.I.A.S.), la Bucureşti, pentru examinarea de către inspectorii acestei instituţii, conform unui comunicat al parchetului General.

De asemenea, în cauză a fost dispusă efectuarea unor expertize medico-legale.

Avionul aparţine Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi fost fabricat în anul 1977, în Anglia, având nr. de fabricaţie 822. A fost înmatriculat în România în anul 1978 şi are 3.350 de ore de zbor de la punerea în serviciu. Motorul înregistrase 500 de ore de zbor de la ultima reparaţie capitală, iar elicea, la aproximativ 300 de ore de la de la ultima reparaţie capitală, conform raportului Guvernului, referitor la această tragedie.

Citeşte şi: Raportul Guvernului: S-a acţionat atipic în raport cu procedura standard

Masa maximă la decolare este de 2989 kg şi poate avea la bord un număr de maxim 8 pasageri + 2 membri ai echipajului.

Aeronava este inclusă în Certificatul de Operator Aerian nr. RO-016(a) şi Autorizaţia de Operator Aerian nr. LA-018, deţinute de Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă.

Aeronava avea asigurare pentru încărcătura comercială (pasageri, bagaje, marfă, poştă) şi răspundere civilă faţă de terţi, aflată în termen de valabilitate (12.05.2014).

Citeşte şi: Filmul evenimentelor în cazul tragediei aviatice din Munţii Apuseni (Galerie FOTO şi VIDEO)

În data de 20 ianuarie 2014, aeronava desfăşura o misiune umanitară de transport organe umane pe ruta Băneasa – Oradea.

În jurul orei 16.00, aceasta a aterizat forţat, după ce a intrat într-un nor de ceaţă şi a pierdut un motor. În urma accidentului, Adrian Iovan a rămas prins între fiarele avionului, murind ulterior, în jurul orei 20.00 conform primelor date furnizate de medicii legişti.

Studenta a decedat câteva ore mai târziu, din cauza leziunilor multiple şi a hipotermiei.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba a început urmărirea penală în rem, în cazul acestui accident. Mai multe persoane au fost audiate.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă a trimis, încă de luni, o echipă de criminalişti, la faţa locului, pentru a spirjini aurorităţile în anchetă. Echipa a fost condusă chiar de către şeful Institutului Naţional de Criminalistică, Gabriel Ţîru.

Rămâne de văzut dacă dosarul acestei tragedii va rămâne la Alba sau cauza va fi preluată de parchetul General. Cert este că epava aeronavei va ajunge în Capitală pentru cercetări.

Cele mai citite

ONU: Noi dovezi privind torturile aplicate de autoritățile ruse împotriva civililor ucraineni și prizonierilor de război

Comisia internațională independentă de anchetă privind Ucraina a identificat noi dovezi care demonstrează existența unor modele comune de tortură aplicate de autoritățile ruse împotriva...

ONU: Noi dovezi privind torturile aplicate de autoritățile ruse împotriva civililor ucraineni și prizonierilor de război

Comisia internațională independentă de anchetă privind Ucraina a identificat noi dovezi care demonstrează existența unor modele comune de tortură aplicate de autoritățile ruse împotriva...

Franța vrea o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru situația din Liban

Franţa a solicitat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre situaţia din Liban care se confruntă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă