Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ungureanu: Criza este doar pentru cei care nu doresc să muncească

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a vizitat, joi, uzina Popeci Utilaj Greu din Craiova, aparţinându-i omului de afaceri Constantin Popeci, spunând că România are nevoie de oameni de afaceri precum Constantin Popeci, ...

Share

Rl online 0 comentarii

24.05.2012 - 15:20

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a vizitat, joi, uzina Popeci Utilaj Greu din Craiova, aparţinându-i omului de afaceri Constantin Popeci, spunând că România are nevoie de oameni de afaceri precum Constantin Popeci, iar "criza este doar pentru cei care nu doresc să muncească", potrivit Mediafax.

Fostul premier a mers la uzina Popeci Utilaj Greu din Craiova însoţit de liderul PDL Dolj Radu Berceanu, de parlamentari democrat-liberali, precum şi de candidaţii PDL la Primăria Craiova şi Consiliul Judeţean Dolj - Mărinică Dincă şi Ştefan Stoica.

Ungureanu a spus că a venit la Craiova acum, când nu mai este prim-ministru, pentru că abia acum are timp, iar după ce a vizitat mai multe secţii ale uzinei, timp de aproximativ 30 de minute, el a susţinut o conferinţă de presă în incinta fabricii care îi aparţine omului de afaceri Constantin Popeci.

El a spus că România are nevoie de astfel de oameni de afaceri, precum şi de tineri care "să muncească realmente".

"Cât despre domnul Popeci, toată admiraţia mea, pentru două lucruri în primul rând. O dată pentru că sunt convins că omul sfinţeşte locul şi asta se vede pe seama experienţei pe care o aveţi, o experienţă construită pe şcoală serioasă şi pe felul în care cu încăpăţânare, dar în sensul cel mai bun al cuvântului v-aţi urmărit proiectul personal. Ce-am văzut în Uzina de utilaj greu este o reuşită împotriva a ceea ce toată lumea consideră că este de fapt un mare eşec al lumii. Şi, cum spunea domnul Popeci şi cum spuneau şi alţii înaintea domniei sale, unii cu nume de laureaţi Nobel, că l-aţi citat pe Enstein, criza este doar pentru cei care nu doresc să muncească, doar pentru cei care nu sunt îndrăzneţi în realizarea proiectelor proprii, se trezesc târziu şi se culcă devreme", a afirmat fostul premier.

Potrivit acestuia, "criza este de fapt cel mai bun prilej pentru a valorifica creativitatea, iniţiativa şi situaţia economică în ansamblu".

Fostul premier a mai spus că regretă că în alte locuri din ţară nu s-a ajuns la aceeaşi performanţă ca la uzina din Craiova, unde 95% din produse merg la export şi unde se angajează în continuare oameni.

"Remarc că acolo unde există iniţiativă dusă la bun sfârşit problema locurilor de muncă devine o chestiune de trecut. Problema locurilor de muncă a fost în atenţia Guvernului pe care am avut onoarea să-l conduc. Credem că pe seama proiectelor industriale majore, începând cu industria exctractivă şi terminând cu industria uşoară, pe seama industriei grele metalurgice, pe seama industriei prelucrătoare se pot găsi locuri de muncă suficiente pentru ca o problemă pe care toată lumea o sesizează, şomajul tânăr în oraşele mari, să fie puternic atenuat", a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Uzina de utilaj greu din Craiova aparţine omului de afaceri Constantin Popeci, iar acolo sunt angajaţi 1.000 de oameni.

Potrivit presei locale, omul de afaceri Constantin Popeci a refuzat propunerea PDL Dolj de a candida la Primăria Craiova la alegerile locale din 10 iunie.

Constantin Popeci apare în topul "Topul Forbes 500 Miliardari", cu o avere de peste 30 de milioane de euro.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...