Ungaria va împrejmui cu garduri metalice graniţa cu România

de Carla Popa , 03 martie 2016 - stire actualizata la ora 09:21, 04 martie 2016
Ungaria va împrejmui cu garduri metalice graniţa cu România

Guvernul Ungariei are ca prioritate consolidarea securităţii de-a lungul frontierei cu România şi măsuri suplimentare pe graniţele cu Serbia şi Croaţia, pentru oprirea imigranţilor, afirmă Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, informează MTI, citată de Mediafax.

"Consolidarea barierelor metalice la frontierele cu Serbia şi Croaţia şi pregătirea unor măsuri similare de-a lungul frontierei cu Romania vor fi pe agenda şedinţei de Guvern de săptămâna viitoare", a declarat Janos Lazar.

"Guvernul Ungariei nu are o problemă cu ajutarea imigranţilor, dar, dacă îi ajutăm aici, îi atragem la noi; de aceea, Ungaria pledează pentru ajutarea imigranţilor în ţările de origine", a spus Janos Lazar.

Potrivit oficialului ungar, Grupul Vişegrad (Ungaria, Slovacia, Polonia, Cehia) continuă să pledeze pentru construirea unei noi linii de protecţie a frontierelor pe ruta balcanică, în Macedonia, pentru oprirea extracomunitarilor care vin prin Grecia.

În ultimele săptămâni, Guvernul Ungariei a semnalat de mai multe ori că va construi gard metalic de-a lungul frontierei cu România, pentru oprirea imigraţiei. "Migraţia va reîncepe din primăvară şi probabil că vor fi exercitate presiuni asupra frontierelor noastre. Trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru şi pentru a construi gard la frontiera cu România. Anul 2016 va fi unul greu în materie de imigraţie ilegală. Suntem supuşi presiunilor şi securitatea ţării este ameninţată", afirma Janos Lazar în februarie.

În contextul valului de imigranţi extracomunitari, Ungaria a construit deja garduri metalice la frontierele cu Serbia şi cu Croaţia, semnalând de mai multe ori că ar putea lua măsuri similare pe segmente ale graniţei cu România. 

Autorităţile ungare au anunţat în septembrie 2015 intenţia de a construi un gard metalic pe un segment de 70 de kilometri al frontierei cu România, în contextul în care imigranţii s-ar putea infiltra pe la capătul barierei construite la graniţa ungaro-sârbă.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, declara pe 15 septembrie că "gardul ar urma să înceapă de la punctul frontierei dintre Ungaria/Serbia/România şi să continue pe o distanţă rezonabilă dacă presiunea migraţiei se mută spre România". Gardul construit de Ungaria de-a lungul graniţei sârbe se termină în zona localităţii ungare Kübekháza, situată la frontiera cu Serbia şi cu România.

Comentarii

 • Analiza dura

  04 martie 2016 8:20

  De ce nu spuneti voi adevarul ca horban al hungariei a gasit pretextul cu arabii sa faca garduri. In urma politicii lui dezastroase economic vor fugi toti hungurii din tara di doar GARDU ii mai opreste.

  raspunde comentariului
  • Stronti

   04 martie 2016 10:04

   "In urma politicii lui dezastroase economic " cind ai citit ultima stire economica , pe vremea lui Ceausescu!, unguri au cea mai mare dezvoltare economica in EU in ultimi cinci an!!!!Documenteazate inainte sa scri ceva domnule

   raspunde comentariului
 • Mr. Right

  03 martie 2016 23:58

  Nu este nimic rau sa-ti aperi interesele nationale, EU este un esec total, si mai devreme sau tarziu se fa face praf.

  raspunde comentariului
 • )))

  03 martie 2016 22:33

  E numai motiv de bucurie. Inseamna ca recunosc ca asta e granitza si apoi cum leaderii UE au intentzii neclare in ceea ce priveste migratzia cred ca Ungaria face foarte bine. Daca e dupa capul lui Mutii ar napadi Europa cu muslimi si ne-ar face sultanat si califat. O VESTE FOARTE BUNA!

  raspunde comentariului
 • de bruxel

  03 martie 2016 22:25

  Foarte bine, chiar doua randuri sa construiasca, cred ca Romania mai are inca gardurile ceausiste peste tot !

  raspunde comentariului
 • Poate nu e chiar rau

  03 martie 2016 22:21

  In conditziile in care vremea se incalzeste si rutele se pot schimba poate fac bine. S-a dovedit ca gardurile desi criticate de Europa si de Merkel sunt singura solutzie impotriva invaziei musulmane asupra continentului. Nu cred ca are rost sa ne agitam contra Ungariei care asa se apara si ne apara indirect si pe noi. Austria atat de criticata si de blamata de fapt o apara si pe desteapta de Merkel....ca de nu o dadeau nemtzii jos demult.

  raspunde comentariului
 • valeanu

  03 martie 2016 22:19

  Iar jucam cu declaratii, ungurii numai atuncea vor sa construieasca gard daca Romania nu este in stare, sau nu vrea sa opreasca navalia emingratiilor!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design