Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un elicopter israelian s-a prăbuşit. La bord se aflau şapte militari

Un elicopter militar aparţinând armatei israeliene s-a prăbuşit luni la Fundata, în judeţul Braşov. La bord se aflau şase militari israelieni şi un român. Aparatul, de tip CH-53, participa la exerciţiul comun aerian ...

Share

Ondine Ghergut 0 comentarii

26.07.2010 - 18:17

Un elicopter militar aparţinând armatei israeliene s-a prăbuşit luni la Fundata, în judeţul Braşov. La bord se aflau şase militari israelieni şi un român. Aparatul, de tip CH-53, participa la exerciţiul comun aerian româno-israelian BLUE SKY 2010, a declarat pentru România liberă maiorul Constantin Spânu.

Epava a fost localizată în zona Fundata-Zărneşti, iar echipele de salvare îi caută pe membri echipajului. Alături de cei şase militari israelieni, la bordul elicopterului se afla şi căpitanul Ştefan Claudiu Dragnea, în vârstă de 31 de ani, de la Statul Major al Forţelor Aeriene. La căutările victimelor participă salvamontişti, jandarmi montani şi Brigada 2 Vânători de Munte. Ei spun că operaţiunile sunt îngreunate de condiţiile meteorologice nefavorabile. Până la ora 23, nu a  fost găsită nicio victimă potrivit MApN.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a dispus constituirea şi trimiterea la faţa locului a unei comisii de cercetare a cauzelor producerii acestui accident şi a dispus sesizarea Parchetului General.

În perioada 18-29 iulie, la aerodromul Boboc se desfăşoară exerciţiul comun aerian BLUE SKY 2010. Acest exerciţiu are ca scop antrenarea în comun a echipajelor aeronavelor de transport în zbor la joasă altitudine, în misiuni de căutare-salvare şi tip evacuare medicală (MEDEVAC), fără executarea de trageri sau utilizarea de muniţii reale, potrivit Ministerului Apărării.

Un martor ocular susţine că a văzut în zona incidentului trei elicoptere, iar la un moment dat, unul dintre ele a dispărut brusc, învăluit în fum. Luni în zonă au zburat mai multe elicoptere decât de obicei, a mai spus martorul.

În urmă cu o săptămână, un elicopter israelian de transport tip CH-53 care participa la exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010 a aterizat de urgenţă, în zona localităţii Priboiu, din judeţul Dâmboviţa, informa Ministerul Apărării Naţionale. Potrivit MApN, în timpul zborului către aerodromul Boboc de la Buzău echipajul elicopterului a sesizat o defecţiune la bord şi a aterizat de urgenţă, conform procedurilor.

Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa sau au fost rănite în ultimii 15 ani în România, în urma unor accidente aviatice în care au fost implicate elicoptere militare. Cel mai recent accident a avut loc pe 7 noiembrie 2007, când un elicopter IAR Puma Socat aparţinând Bazei 90 Transport Aerian Otopeni s-a prăbuşit în localitatea argeşeană Ungheni. La impactul cu solul aparatul de zbor a luat foc, iar cele 3 persoane aflate la bord - 2 piloţi şi un maistru militar au decedat pe loc.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...