5.2 C
București
miercuri, 13 noiembrie 2024
AcasăSpecialUn bărbat din Harghita, transportat de URGENȚĂ la spital, după ce a...

Un bărbat din Harghita, transportat de URGENȚĂ la spital, după ce a fost muşcat de un ȘARPE

Un bărbat de 77 de ani a fost mușcat, miercuri, de un șarpe și a fost transportat, cu simptome de șoc anafilactic,  la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, informează Mediafax.

Bărbatul, împreună cu rude și cunoscuți, se afla, miercuri, la fâneață și întorcea iarba cosită, iar la un moment dat a ridicat o grămadă de fân, din care a căzut un șarpe, care l-a mușcat de degetul arătător stâng.

Inițial, el a fost transportat la Spitalul Municipal Toplița, unde medicii, suspectând că a fost mușcat de o viperă și neavând ser antiviperin, au hotărât să îl transfere la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc.

„A fost adus la noi cu simptome de șoc anafilactic și chiar dacă nu există încă certitudinea că a fost mușcat de viperă, a fost internat în secția ATI, primește terapie de susținere a funcțiilor vitale și terapie cu ser antiviperin”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, Demeter Ferenc.

Potrivit sursei citate, în prezent pacientul este sub observație, iar starea lui este „echilibrată”.

Demeter a adăugat că acesta este al patrulea pacient mușcat de șarpe care ajunge la Spitalul Județean, de la începutul verii, toți fiind acum în afara pericolului.

În contextul încălzirii vremii, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a atenționat că serpii devin activi în zilele toride.

Fiind perioadă de vacanță și de concedii, medicul Demeter le-a recomandat celor care merg la munte, în zone cu pietre și stânci expuse la soare, să poarte pantaloni lungi, bocanci și șosete albe, iar dacă se întâmplă să fie mușcați de șarpe să sune imediat la 112.

„Pe zonele cu pietre și stânci sunt vipere frecvent, pentru că de acolo absorb cel mai eficient căldura soarelui, de care organismul lor are nevoie, nefiind adaptat să producă propria căldură. De preferat, să fim încălțați cu încălțăminte solidă, bocanci și șosete albe, întrucât viperele se sperie de zonele albe mișcătoare”, a spus Demeter.

El a adăugat că este bine ca turiștii să facă zgomot când merg pe o cărare de munte sau pe stânci, pentru că șerpii simt vibrațiile și pleacă.

Cele mai citite

Salariile din outsourcing cresc cu 7% în 2024, dar ritmul încetinește

Companiile din sectorul de outsourcing au înregistrat o creștere salarială de 7% în acest an, conform datelor de la Asociația Business Service Leaders (ABSL)...

George Simion a întrerupt dezbaterea Antena 3 CNN de la Parlament. Ce spune despre legăturile cu Rusia și ofițerii GRU

Candidatul AUR la alegerile prezidențiale, George Simion, a întrerupt, marți seara, dezbaterea Antena 3 CNN de la Parlament. Acesta a fost întrebat de jurnaliștii...

Ucrainenii nu sunt dispuși la concesii teritoriale în schimbul păcii cu Rusia

Ucrainenii se opun în continuare unor concesii teritoriale către Rusia pentru a obţine pacea, în pofida avansării trupelor ruse, pierderilor de vieţi omeneşti şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă