16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialTrimis la inchisoare, in carje, pentru o palma de pamant

Trimis la inchisoare, in carje, pentru o palma de pamant

Doi batrani din Suceava, frate si sora, au fost saltati de pe strada de politisti si incarcerati la Penitenciarul Botosani pe motiv ca nu au respectat o hotarare judecatoreasca. Batranul, grav bolnav, are nevoie de carje pentru a se deplasa si este in permanenta monitorizat de medicii penitenciarului.

Lucretia Leizeruc si Petru Iacob, in varsta de 76 si, respectiv, 72 de ani, din localitatea suceveana Siminicea, au fost incarcerati la Penitenciarul Botosani pe 2 martie, dupa ce au fost condamnati de magistratii suceveni la o luna de inchisoare cu executare pentru refuzul de respectare a unei hotarari judecatoresti. Decizia judecatorilor prevedea ca batranii sa-i cedeze unui vecin un teren in suprafata de 1.800 metri patrati, insa acestia au refuzat sa ii dea curs.
"Mama mea si mama lui (a vecinului – n.r.) au facut schimb de magazii acum multi ani. Noi am obtinut titlu de proprietate pentru teren si avem act pentru el, dar am ajuns la inchisoare cu tot cu acte. Cel cu care ne judecam noi are niste acte, dar nu sunt adevarate, numai el stie cum le-a obtinut", sustine Petru Iacob.

In 2007, Lucretia Leizeruc si Petru Iacob, in prezent aflati in inchisoare, au primit si cate o amenda penala in cuantum de 450 lei pe motiv ca nu au eliberat terenul de 1.800 metri patrati. "Acum cateva zile politistii mi-au spus ca ma duc la cercetari, dar am fost adus la puscarie fara sa stiu asta. Mi s-a spus ca pentru o amenda neplatita, pentru ca nu am respectat o hotarare judecatoreasca", povesteste barbatul, care sufera de arterita si are nevoie de carje pentru a se deplasa. Batranul detinut este in permanenta monitorizat de cadrele medicale din Penitenciarul Botosani. Sora acestuia, Lucretia Leizeriuc, este la randul ei bolnava. "Eram cu fratele meu si, cand l-au luat pe el, m-au luat si pe mine. Am intrat nevinovata in puscarie. In plus, noi avem actul, avem titlul de proprietate pentru pamant. Am fost amendata de trei ori pana acum si mi s-au oprit banii din pensie. Asa mi s-a oprit pana acum, dar mi s-a spus ca nu am platit o amenda si de asta sunt aici", a precizat batrana. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Suceava, Gabriel Pantiru, a declarat ca politistii nu au facut decat sa puna in aplicare un mandat de arestare emis de Judecatoria Suceava. La randul sau, directorul adjunct al Penitenciarului Botosani, Cristina Livadaru, sustine ca situatia celor doi frati va fi analizata de Comisia de propuneri pentru eliberare conditionata, deoarece si Lucretia Leizeruc, si Petru Iacob indeplinesc criteriile legale pentru eliberarea conditionata, avand in vedere varsta inaintata si pedeapsa mica.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă