16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialTrei romani arestati in Italia pentru furturi din bancomate

Trei romani arestati in Italia pentru furturi din bancomate

Trei romani au ajuns la inchisoare pentru clonare de carduri de bancomat si pentru ca au scos, din mai multe banci din zona localitatii Pianezza, provincia Torino, sume uriase de bani. Carabinierii, dupa mai multe urmariri, i-au identificat pe faptasi: Elena Ciobanu, de 19 ani, care efectua extragerea sumelor, si unchii ei Olga si Gheorghe Afloarei, de 50, respectiv 51 de ani, care colaborau la trimiterea banilor in Romania, noteaza in editia de sambata ziarul La Stampa, consultat de Rompres.

Anchetele au inceput pe 2 august, cand directorul bancii 'Banco di Sicilia' s-a prezentat la comandantul Cazarmii carabinierilor din Pianezza pentru a prezenta un denunt: in intervalul 16 – 25 iulie fusesera efectuate, la ghiseele bancomatului, 11 extrageri de bani in valoare de 210 euro fiecare, cu carduri contrafacute. Carabinierii, in colaborare cu nucleul operativ al companiei de la Rivoli, au inceput anchetele, vizionand imaginile filmate de banca si instaland posturi de control in automobile in apropiere de distribuitoarele automate ale bancilor din zona.

Intre timp, Elena Ciobanu a continuat sa scoata bani, in zilele de 5 si 6 august, si tot de la Banco di Sicilia, cu aceleasi modalitati. Ea ar fi efectuat 27 de operatiuni, ridicand in total 5.670 de euro. Fata, nestiind ca este controlata, a incercat sa efectueze extrageri si de la Banca Sella, dar ceva nu a functionat. Bancomatul nu accepta cardurile sale si le bloca. Carabinierii, postati la cativa metri distanta, au oprit-o pentru cercetari. Explicatiile sale au fost inutile; carabinierii au dus-o mai intai in cazarma si apoi au insotit-o acasa in str.Collegno di Pianezza, unde locuieste cu unchiul si matusa ei.

In casa, carabinierii au gasit 3.100 de euro bani lichizi, 105 carduri magnetice clonate, zeci de carnetele cu coduri alfanumerice, 50 de chitante de extrageri de la diferite banci, 4 telecamere digitale, sapte telefoane mobile si un 'skimmer' pentru duplicarea datelor de pe carduri.

Perchezitia a continuat si in camera unchilor: sub saltea erau 1.500 de euro si chitante bancare.

Cei trei extrageau banii din banci si dupa ce ajungeau la 5.000 de euro ei trimiteau banii in Romania, avand grija sa catalogheze tranzactiile, probabil pentru a demonstra munca depusa.

Carabinierii considera ca aceasta 'activitate' cu carduri clonate a inceput in luna decembrie a anului trecut si ca au fost utilizate si alte banci din Torino si imprejurimi, conchide ziarul citat.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...

Kevin de Bruyne s-a accidentat și e incert pentru derby-ul cu Arsenal!

Căpitanul lui Manchester City, Kevin De Bruyne, a suferit o nouă accidentare în meciul din Liga Campionilor contra lui Inter Milano, reluând un șir...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă