16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialTraficul de ovule: frati din mame diferite

Traficul de ovule: frati din mame diferite

Scandalul traficului cu ovule de la clinica Sabyc ia o intorsatura neasteptata. Copiii femeilor din Germania si Israel carora le-au fost implantate ovocite la Bucuresti ar putea fi frati. Judecatorii Tribunalului Bucuresti au motivat arestarea a trei persoane din conducerea clinicii Sabyc prin faptul ca, in unele cazuri, viitoarelor mame le-au fost implantate ovocite recoltate de la aceeasi femeie-donator. Magistratii considera cel putin lipsite de etica aceste acte medicale, in conditiile in care copiii rezultati din aceste combinatii vor fi frati, fara ca ei sau parintii lor sa stie. Instanta a mai tinut cont ca persoanele arestate, considerate capii retelei, "au profitat de faptul ca donatoarele aveau o situatie materiala extrem de precara", fiind fara educatie si nestiind care sunt riscurile fizice si psihice pe care le reprezinta intregul proces de recoltare a ovocitelor. Potrivit judecatorilor, donatoarele ar fi primit, pe langa banii pentru ovocitele donate, si comisioane, de 100 de dolari sau 200 de lei, pentru fiecare femeie pe care o aduceau la clinica pentru a dona ovule. La inceputul acestei saptamani, patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, medic rezident la clinica, si Cecilia Borza, persoana care se ocupa de relatiile cu clientii, au primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

» Atat Harry Mironescu, cat si Cecilia Borza le-au recomandat donatoarelor sa mai racoleze si alte tinere cu varsta pana in 30 de ani, in schimbul unor comisioane de pana la 100 de dolari.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă