30.9 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialTrafic îngreunat și accidente în zonele afectate de ninsori

Trafic îngreunat și accidente în zonele afectate de ninsori

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ninsoare pe șoselele din judeţele Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi, inclusiv pe tronsoane ale autostrăzii A1, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. Totodată, în Arad și Timiș au avut loc accidente soldate cu doi morți și șase răniți din cauza condițiilor meteorologice.

Ninsoarea se semnalează şi pe tronsoanele Făget-Lugoj, Timişoara-Arad şi Pecica-Nădlac ale autostrăzii A1, unde se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi împrăştiere a materialului antiderapant, precum şi pe drumurile naţionale şi europene din judeţele menţionate.

Pe DN1 Braşov-Bucureşti se circulă îngreunat, pe tronsonul cuprins între staţiunile montane Predeal şi Sinaia, mai ales pe sensul de coborâre. De aceea, Centrul Infotrafic recomandă utilizarea rutei ocolitoare DN1A Săcele-Cheia-Ploieşti.

Totodată, Centrul Infotrafic recomandă şoferilor să evite deplasările, iar în situaţia în care este neapărat necesar să plece la drum, să se documenteze cu privire la starea carosabilului şi condiţiile meteo existente şi să aibă autovehiculele echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Arad – doi morți, trei răniți

O fată de 14 ani şi o femeie au murit, iar alte trei persoane – doi bărbaţi şi o femeie – au fost rănite, în urma a două accidente care au avut loc, duminică, pe DN7, în județul Arad, din cauza drumului alunecos şi a ninsorii abundente, traficul fiind blocat la Conop în urma unuia dintre accidente.

Primul accident a avut loc pe DN7, în localitatea arădeană Sâmbăteni, o femeie aflată la volanul unei maşini cu care circula pe sensul Deva – Arad a pierdut controlul autovehiculului, iar maşina ie ieşit de pe carosabil şi a ajuns pe liniile de tramvai pe lângă șosea, unde s-a ciocnit cu o garnitură care venea din sens opus, în urma impactului primul vagon al tramvaiului sărind de pe şine, fără însă ca vreun călător sa fie rănit, informează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Arad, Ovidiu Liber, din primele cercetări reiese că femeia aflată la volan a derapat pe șosea din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum alunecos, pe fondul ninsorilor abundente.

În urma impactului dintre autovehicul și tramvai, primul vagon a deraiat, însă niciun călător nu a suferit răni. Femeia aflată la volan a fost rănită grav, fiind scoasă din maşină de un echipaj de descarcerare al pompierilor și transportată la spital. Între Arad și comuna Ghioroc, circulația tramvaielor a fost blocată din cauza accidentului. 

Al doilea accident a avut loc tot pe DN7, în localitatea Conop, unde șoferul unui autoturism Opel s-a izbit de remorca unui TIR care circula din sens opus. ”Și în acest caz, din primele cercetări pare să fie vorba de un derapaj al autoturismului pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum”, a precizat Ovidiu Liber. După impactul cu tirul, autoturismul a lovit o altă mașină, care circula în spatele automarfarului.

În mașina care ar fi derapat erau patru persoane, respectiv doi bărbați, o fată de 14 ani și o femeie, acestea două din urmă decedând în urma accidentului. Cei doi bărbați sunt răniți grav și au fost preluați cu ambulanțe pentru a fi transportați la spital.

La ora transmiterii acestei ştiri, DN7 este blocat complet în zona Conop din cauza accidentului, iar polițiștii estimează că circulația va fi reluată în jurul orei 15.30.

În județul Arad, a început să ningă duminică, în jurul orei 14.00, iar după nici jumătate de oră șoselele au fost acoperite cu un strat de zăpadă. Pe DN7 șoferii reclamă că se circulă cu dificultate, pe un carosabil acoperit cu zăpadă frământată. Alte drumuri din județ sunt complet acoperite cu zăpadă, dar până la ora transmiterii acestei știri niciunul nu a fost închis circulației.

Timiș – trei răniți

Trei persoane au fost rănite, duminică, între localitățile timişene Topolovățu Mare și Șuștra, pe DN6, care leagă Timișoara de Lugoj, după ce cele două maşini în care erau s-au ciocnit din cauza ninsorii viscolite.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș, Ionuț Bocancea, a declarat că între localitățile Topolovățu Mare și Șuștra, pe DN 6, șoferul unui autoturism nu a adaptat viteza la starea vremii, în condiţiile în care ningea viscolit, şi a derapat, maşina intrând pe contrasens și lovind un alt autoturism care circula regulamentar.

”Într-o curbă la stânga, văzând că din sens opus se apropie o coloană de mașini, șoferul unui autoturism a considerat necesar să frâneze, apoi a intrat în derapaj, pătrunzând pe sensul opus, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar”, a declarat Ionuț Bocancea.

Din cauza impactului, cei doi şoferi şi un pasager au fost răniţi, fiind transportați la Spitalul Județean din Timișoara pentru îngrijiri medicale. Polițiștii au întocmit pe numele șoferului care a produs accidentul dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și au deschis o anchetă.

Județul Timiș se află, duminică, sub avertizare cod galben de viscol și ninsori. Până la ora transmiterii acestei știri, niciun drum din județ nu este blocat, circulația desfășurându-se în condiții de iarnă.

Cele mai citite

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...
Ultima oră
Pe aceeași temă