30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Sute de revoluţionari, protest în faţa Guvernului. Ei ameninţă cu greva...

VIDEO. Sute de revoluţionari, protest în faţa Guvernului. Ei ameninţă cu greva foamei dacă nu discută cu Ponta

UPDATE 14:40  Cei trei revoluţionari care au  intrat în sediul Guvernului pentru discuţii au ameninţă că vor face greva foamei dacă nu vorbesc personal cu premierul Victor Ponta.

Cei trei le-au cerut revoluţionarilor aflaţi în Piaţa Victoriei să nu plece şi să continue protestul faţă de obligativitatea obţinerii de noi certificate, impusă la sfârşitul anului trecut, prin ordonanţă de urgenţă.

****

Câteva sute de revoluţionari au protestat luni în faţa Guvernului faţă de obligativitatea obţinerii de noi certificate, cerinţă impusă la sfârşitul anului trecut prin ordonanţă de urgenţă. Revoluţionarii au protestat mai întâi la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, iar apoi au mers pe trotuarul din faţa muzeului Antipa. Ei au scandat "Demisia!" şi fluturau drapele tricolore găurite în locul unde, până în decembrie 1989, se afla stema Republicii Socialiste România, informează Mediafax.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/f3c60c8bf7f7cc9b14c6882655098d4f/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Revoluţionarii sunt nemulţumiţi de faptul că vor fi obligaţi să obţină, pentru indemnizaţii, noi certificate prin care să ateste că au avut "un rol determinant" la Revoluţie, după cum a decis Guvernul. Practic, Guvernul a introdus un nou titlu de revoluţionar, cel de "Luptător cu Rol Determinant".

Decizia a fost luată după ce agenţia Mediafax a semnalat faptul că Guvernul a decis să amâne pentru următorii doi ani, până în 2017, plata indemnizaţiilor reparatorii la care au dreptul revoluţionarii care, în decembrie 1989, au mobilizat şi condus grupuri de oameni, construind şi menţinând baricade împotriva forţelor regimului comunist. Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a afirmat atunci că a fost "o greşeală" a Ministerului Finanţelor şi că la Monitorul Oficial va fi transmisă o erată. Erata a fost transmisă şi publicată în Monitorul Oficial, dar Guvernul a intervenit cu o ordonanţă de urgenţă, stabilind că acei revoluţionari care au condus grupuri de oameni şi au ridica baricade trebuie să obţină un nou certificat care să le ateste meritele.

O delegaţie a revoluţionarilor a fost primită în sediul Executivului, pentru discuţii privind abrogarea ordonanţei ce face obiectul protestului.

Cele mai citite

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Șoigu și Gerasimov

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis marți mandate de arestare pentru fostul ministru al Apărării al Rusiei și șeful său de stat major militar,...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă