16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSuspectul crimei din Mangalia a vrut sa fuga in Albania

Suspectul crimei din Mangalia a vrut sa fuga in Albania


Suspectul principal in dosarul crimei familiei Ion din Mangalia, pus in libertate de bunavointa instantei constantene, a fost retinut in ultimul moment pe Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti. Politistii de Frontiera au reusit sa-l opreasca pe Shyti Blenis sa plece din tara cu ajutorul unui mandat de aducere emis pe numele acestuia. La data de 29 septembrie 2004, Stefan Niculescu, nepotul familiei Ion, si cetateanul albanez Shyti Blenis sunt acuzati ca i-ar fi ucis pe cei trei membri ai familiei Ion, dupa care ar fi ingropat cele trei cadavre, legate de maini si de picioare, in liziera din apropierea comunei 23 August si in padurea Valu lui Traian.

In urma cu o saptamana, printr-o decizie uimitoare si in acelasi timp curioasa a Tribunalului Constanta, cetateanul albanez Shyti Blenis a fost pus in libertate. Hotararea venea la doar cateva zile dupa ce aceeasi instanta a dispus conexarea celor doua dosare in care Stefan Niculescu si Shyti Blenis sunt inculpati sub acuzatiile de comitere a triplului asasinat de la Mangalia, respectiv traficul de persoane trimise in tarile vest-europene in vederea prostitutiei. Cum era si previzibil, o data ce cele doua dosare au devenit unul si acelasi, avocatii apararii au iesit la rampa, iar magistratii de la Tribunalul Constanta au decis restituirea la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta a dosarului si revocarea masurii de arest preventiv pentru cetateanul albanez Shyti Blenis. Astfel, munca catorva zeci de politisti si a mai multor procurori a fost pur si simplu aruncata la gunoi. Judecatorul a motivat sentinta prin faptul ca au existat „nereguli in actul de acuzare, iar avocatii apararii nu au putut sustine interesele clientului”. Desi in incheierea sentintei, magistratul nu a uitat sa scrie ca punerea in libertate se va face „de indata”, acelasi magistrat a luat de bun cuvantul inculpatului si nu a emis pe numele acestuia nici un act de ingradire a libertatii.

Retinut pe aeroportul din Bucuresti

Din fericire, politistii si procurorii nu au stat cu mainile in san. Imediat dupa ce punerea in libertate a acestuia a devenit oficiala, oamenii legii s-au pus in miscare si au reusit sa-l dea in consemn la frontiera pentru o perioada de sapte zile. Cum era de asteptat, Blenis a incercat sa fuga. Ieri-dimineata, la ora 5.30, albanezul a fost retinut de politistii de frontiera ai Aeroportului Henri Coanda in timp ce se pregatea sa urce in avion cu destinatia Tirana. Politistii l-au avut la mana pe suspectul principal al crimei de la Mangalia cu un alt dosar in care acesta avea emis un mandat de aducere. In jurul orei 12.00, o duba a Inspectoratului Judetean de Politie Constanta l-a preluat de Shyti Blenis de la aeroport pentru a-l aduce in arestul constantean.

Omorati cu bestialitate

Membrii familiei Ion, respectiv sotii Alexandru si Lucretia si fiica Amalia-Victoria, in varsta de doar 8 ani, au fost omorati cu bestialitate si ingropati. Medicii legisti au descoperit in timpul necropsiei ca fetita, sugrumata cu o curea, traia in momentul in care criminalii au ingropat-o. Invidizii ar fi sustras apoi din locuinta victimelor din Mangalia mai multe acte de identitate, permisul de conducere al femeii, actele de proprietate ale apartamentului si autoturismului Opel Astra Caravan, doua telefoane mobile, obiecte de imbracaminte cu geamantane si aproape 8000 de euro. Potrivit rechizitoriului, pe 28 septembrie 2004, Lucretia si Alexandru Ion au fost omorati de cei doi, Stefan Niculescu si Shyti Blenis, cu sange rece in propria locuinta din Mangalia. In aceeasi zi, la pranz, criminalii au suprimat si viata micutei Amalia de 8 ani, dupa ce au luat-o de la scoala. Ancheta in acest caz a fost demarata dupa ce politistii au localizat telefoanele victimelor care au fost gasite la domiciliul albanezului, in timp ce asupra lui se efectuau deja investigatii pentru trafic ilegal de persoane.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă