18.1 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialSoft Skills Academy: o şansă pentru viitorul tău

Soft Skills Academy: o şansă pentru viitorul tău

Evoluţia continuă a economiei globale şi competiţia tot mai strânsă pentru ocuparea unui loc de muncă devine o problemă cu care din ce în ce mai mulţi tineri se confruntă, chiar şi după absolvirea unei facultăţi. Cerinţele tot mai mari ale societăţii moderne în dezvoltare determină ca, pe langă competenţele tehnice, să fie necesare şi abilităţile interpersonale care oferă un atu valoros candidatului care le deţine.

În acest sens, EESTEC LC Bucharest te invită, în perioada 24-28 octombrie, la evenimentul  Soft Skills Academy, o sesiune de trainguri organizate în două module – management şi vânzări, menite să iţi dezvolte abilităţi de vânzare şi  negociere, respectiv leadership şi comunicare.

Prin traininguri de soft skills, studii de caz, aplicaţii practice, lucru în echipă şi discuţii libere, evenimentul îşi propune să vină în ajutorul studenţilor cu scopul de a îi pregăti să întâmpine cu succes cerinţele angajatorilor.

Majoritatea studenţilor consideră că este de ajuns să stăpâneşti foarte bine noţiunile pe care le-ai acumulat şi că, în acest fel, succesul va fi de partea lor. Însă mulţi dintre noi întâmpină greutăţi din punct de vedere profesional şi la întrebarea „ce am greşit?”  nu găsim un răspuns.  Ce este diferit între cel care a avut realizări sau şi-a atins scopurile şi acela care şi-a pierdut încrederea în sine şi s-a rătăcit?

Nu contează cât de pregătit eşti pe partea de „hard skills” dacă nu poţi transmite eficient celor din jur acest lucru. Comunicarea în sfera profesională este ridicată la rang de artă, mai ales într-un mediu în care te faci din ce în ce mai greu auzit sau înţeles. Toate caracteristicile care fac comunicarea şi relaţiile interpersonale mai eficiente sunt denumite soft skills.

Două studii realizate în Statele Unite ale Americii arată faptul că pentru o poziţie entry level contează în proporţie de 50% abilităţile ” soft”  respectiv că 86% dintre angajatori plasează aceste calităţi în topul criteriilor de angajare.

Pornind de la cerinţele angajatorilor şi conştientizând nevoile studenţilor, Soft Skills Academy vine în sprijinul acestora oferindu-le un bagaj de cunoştinţe necesar parcurgerii drumului către cariera pe care orice tânăr entuziast şi-o doreşte.

În cadrul acestor serii de sesiuni, 50 de participanţi proveniţi din diferite facultăţi din Bucureşti vor avea ocazia de a cunoaşte personalităţi din mediul de afaceri, de a  interacţiona cu specialişti din domeniile management şi vânzări şi de a socializa cu tineri ce au aceleaşi preocupări, dar idei diferite.

Propunându-ne să privim educaţia dintr-un alt unghi, dorim să ajutăm la dezvoltarea personală a fiecăruia dintre participanţi, aşa ca îi invităm pe toţi tinerii care împărtăşesc aceleaşi viziuni cu noi să participe la Soft Skills Academy!

Înscrie-te pe www.eestec.ro/ssa şi urmăreşte-ne pe pagina oficială a evenimentului http://www.facebook.com/SoftSkillsAcademyBucharest !

Cele mai citite

Ce au discutat Klaus Iohannis și premierul armean Nikol Pașinian la New York

Preşedintele român Klaus Iohannis a avut miercuri, la New York, o întâlnire cu premierul armean Nikol Paşinian, pe marginea Adunării Generale a ONU, cu...

Israelul a lovit „peste 2.000 de ţinte teroriste” ale grupării Hezbollah în Liban

Armata israeliană a declarat miercuri seara că a lovit "peste 2.000 de ţinte teroriste" ale grupării Hezbollah în Liban în ultimele trei zile, în...

Premierul slovac Robert Fico primește din nou o amenințare

Robert Fico, premierul Slovaciei, a primit o scrisoare care conținea un glonț din partea unui expeditor necunoscut, a anunțat guvernul de la Bratislava, miercuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă