19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialSindicaliştii continuă seria protestelor legate de Codul Muncii

Sindicaliştii continuă seria protestelor legate de Codul Muncii

Principalele cinci confederaţii sindicale continuă luni, în alte cinci judeţe, protestele de stradă faţă de modificările aduse de guvern Codului muncii şi faţă de faptul că Executivul şi-a asumat răspunderea pe acest act normativ, informează NewsIn.

Acţiunile se vor desfăşura în judeţele Constanţa, Botoşani, Caraş, Olt şi Vrancea, potrivit calendarului stabilit de sindicalişti.

Până la 16 martie, confederaţiile Cartel Alfa, BNS, CSDR, Meridian şi CNSLR Frăţia au programate acţiuni de stradă în toate judeţele.

Miercuri, în ziua dezbaterii şi votării moţiunii de cenzură la adresa cabinetului Boc, sindicaliştii vor protesta în Piaţa Constituţiei, între orele 12.00 şi 16.00.

„Sperăm ca mitingul din 16 martie să închidă conflictul deschis cu guvernul  român. Strângem semnături pentru o eventuală grevă generală, dar sperăm să nu ajungem până acolo, iar parlamentarii să înţeleagă ca protestul reprezintă o încercare de a proteja interesele salariaţilor”, a declarat, joia trecută, preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu.

Tot în ziua dezbaterii şi votăriii moţiunii, sindicatele din CFR vor declanşa o grevă de avertisment cu întreruperea lucrului, în intervalul orar 7.00-9.00.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă