23.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialSCHIMBĂRI la Interne: Secretarul de stat Anghel Andreescu,ÎNLOCUIT de chestorul Florea Oprea

SCHIMBĂRI la Interne: Secretarul de stat Anghel Andreescu,ÎNLOCUIT de chestorul Florea Oprea

Secretarul de stat pe linie de ordine publică în Ministerul Afacerilor Interne, chestorul general (r.) Anghel Andreescu, a fost eliberat din funcţie, miercuri, la cerere, informează MAI.

Locul lui Andreescu a fost luat de chestorul Florea Oprea, fostul adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române. Numirea chestorului Oprea s-a făcut prin decizia premierului Victor Ponta.

Chestorul Florea Oprea a ocupat funcţia de adjunct al Poliţiei Române din 14 iulie 2009. El a mai fost şef al IPJ Braşov, adjunct la IPJ Braşov şi şef al Poliţiei Municipale Braşov.

Anghel Andreescu a fost numit şef al departamentului de Ordine Publică al MAI, la 6 noiembrie 2012, când chestorul Ioan Căbulea a fost retras din funcţia de secretar de stat. El a mai lucrat ca secretar de stat în MAI, tot la conducerea Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică.

Potrivit Mediafax, în primăvara lui 2009, ministrul de Interne Dan Nica anunţa că a aprobat cererea de pensionare înaintată de chestorul Anghel Andreescu şi a evitat să comenteze motivele pensionării acestuia, afirmând că este vorba de opţiune personală.

Andreescu fusese numit la conducerea Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică în 20 ianuarie 2005.

Anterior, Andreescu a fost comandant al Jandarmeriei Române, în perioada 1999 – 2001, director al Serviciului de Protecţie şi Pază, între 1998 şi 1999, şi comandant al Brigăzii Mobile de Jandarmi Bucureşti, între 1997 şi 1998.

El a devenit cunoscut în ianuarie 1999, când a reuşit să întrerupă marşul spre Bucureşti al minerilor conduşi de Miron Cozma, oprindu-i pe aceştia la Stoeneşti.

Cele mai citite

Diavolul și motanul

În zodiacul chinezesc în care nici chinezii nu mai cred, anul 2024 este anul Dragonului de Lemn. Cum noi nu avem încă un zodiac...

Companiile din construcții se confruntă cu deficit de personal și volume mai mici de lucrări

Companiile care activează în domeniul construcțiilor și-au încetinit creșterea, după ce estimările de la începutul anului au fost date peste cap de modificările venite...

Două minivacanțe la sfârșit de an, dintre care una ar putea să aibă șapte zile

Guvernul ar putea acorda mai multe zile libere suplimentare în perioada sărbătorilor de Crăciun și Revelion, creând astfel minivacanțe prelungite pentru angajați. De Crăciun,...
Ultima oră
Pe aceeași temă