16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialScheele isi ia ramas bun de la Romania

Scheele isi ia ramas bun de la Romania

Jonathan Scheele isi incheie astazi mandatul de sef al Delegatiei Comisiei Europene. In cei cinci ani petrecuti la Bucuresti, Jonathan Scheele a insotit parcursul european al Romaniei, de la desfasurarea negocierilor cu UE, pana la semnarea Tratatului de Aderare si recomandarea finala a Comisiei privind aderarea la 1 ianuarie 2007.

Intr-o declaratie de presa, domnul Scheele si-a luat ramas bun de la Romania. „In cei 5 ani pe care i-am petrecut in România am urmarit si sprijinit evolutia tarii catre o societate
democratica, am urmarit pas cu pas progresele pe care le-a inregistrat, momentele de reflectie care au precedat relansari viguroase si increderea cu care a pornit din nou la drumul nu tocmai usor care avea sa o duca la momentul aderarii. Sigur, drumul nu se incheie aici, ci mai degraba aici incepe.

Sunt mandru ca am fost alaturi de tara dumneavoastra inca din 2001 pe drumul catre aceasta prima tinta si ca am fost martor la entuziasmul cu care poporul roman a inteles sa faca eforturile necesare pentru a intra cu demnitate in marea familie europeana si a-i împartasi valorile.

Urez poporului roman ca integrarea sa-i implineasca asteptarile legitime legate de pace si prosperitate. Sunt convins ca dupa aderare romanii vor aduce o valoare adaugata reala in constructia europeana prin inteligenta, diligenta, generozitatea, creativitatea, diversitatea si deschiderea lor,” arata Jonathan Scheele in declaratia de presa.

Dupa aderarea Romaniei, Delegatia va fi inlocuita de o Reprezentanta, cu un personal redus. In locul lui Jonathan Scheele, a sosit la Bucuresti italianul Donato Chiarini care va conduce Delegatia in lunile care au mai ramas pana la aderare. Dupa 1 ianuarie 2007 este foarte probabil ca seful Reprezentantei la Bucuresti sa fie cetatean roman.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă