21.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialScandalul dintre baschetbalistul Hardy şi agresorul său a pornit de la o...

Scandalul dintre baschetbalistul Hardy şi agresorul său a pornit de la o femeie

Baschetbalistul Hardy Chauncey şi-a pus şapca pe capul unei tinere în timp ce dansa în discoteca din Giurgiu, atrăgându-şi reproşuri de la un tânăr, iar Ionuţ Tănăsoaia a intervenit, americanul dându-i de înţeles că nu ştie limba română, însă agresorul l-a lovit puternic în bărbie pe sportiv.

Victima a fost proiectată şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans, situată la o diferenţă de nivel de 40 de centimetri de locul unde era baschetbalistul când a fost pocnit, scrie Mediafax.

Procuror criminalist Aurel Soare, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, propune Tribunalului giurgiuvean arestarea, pentru 29 de zile, a lui Ionuţ Tănăsoaia (25 de ani) săvârşirea infracţiunilor de loviri cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Concret, Tănăsoaia, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 3.30, „la discoteca Emotione din Giurgiu, în prezenţa a aproximativ o sută de persoane, a provocat scandal, lovindu-l cu pumnul pe Hardy Chauncey D (23 de ani), care a fost proiectat cu capul de pardoseala asfaltică a discotecii, ocazie cu care acesta a suferit leziuni traumatice corporale grave ce au condus la deces”. Totodată, s-a tulburat grav ordinea şi liniştea publică, spune procurorul în propunerea de arestare a lui Tănăsoaia.

Moartea sportivului a fost violentă. În dosar, au fost audiaţi mai mulţi martori, care au descris împrejurările care au condus la conflictul spontan între cei doi.

Astfel, s-a stabilit că Hardy Chauncey dansa printre ceilalţi tineri – aşa cum proceda de obicei – şi la un moment dat şi-a pus şapca pe capul Alinei R, care dansa lângă o masă pe care dansa Şerban C., martor în dosar.

„Întrucât victima nu cunoştea limba română, nu a înţeles reproşurile martorului (aflat în stare de ebrietate-n.r.), motiv pentru care a intervenit şi inculpatul (Ionuţ Tănăsoaia-n.r.), Victima, prin gesturi, i-a dat de înţeles inculpatului că nu cunoaşte limba română, însă acesta i-a aplicat o lovitură puternică cu pumnul în bărbie. Victima a fost proiectată şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans, situată la o diferenţă de nivel de 40 de centimetri de locul unde se afla victima în momentul lovirii. Urmare a evenimentului respectiv, s-a tulburat grav ordinea şi liniştea publică, participanţii la discotecă părăsind clubul”, consemnează procurorul.

Tănăsoaia şi-a recunoscut fapta. Iniţial a fost reţinut pentru 24 de ore ca mai apoi, la propunerea procurorilor, instanţa să dispună arestarea sa pentru 29 de zile.

Cele mai citite

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...

400 de dosare de daună au fost avizate, în urma inundațiilor din Moldova și Dobrogea

64% dintre aceste dosare de daună sunt pentru județul Galați Peste 82% dintre aceste daune au fost notificate în baza asigurărilor de locuințe. Diferența o...

Eveniment dedicat iubitorilor de șampanie și vinuri, organizat la București

Pe 3 octombrie, la The Villa din București (Str. Negustori 16), va avea loc prima ediție a evenimentului Champagne Bucharest, dedicat pasionaților de șampanie...
Ultima oră
Pe aceeași temă