13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSabin Orcan, despre mărirea prețurilor la carburant: Dragnea va lua banii din...

Sabin Orcan, despre mărirea prețurilor la carburant: Dragnea va lua banii din buzunarul oamenilor, iar apoi le spune că le dă la salarii

Directorul editorial al „României Libere”, jurnalistul Sabin Orcan, susține că banii de pe urma măririi accizelor se vor duce la salarii. Totodată, el atrage atenția că, odată cu creșterea prețului carburantului, vor crește toate celelalte prețuri.



 

 

„Problema este că, totdeauna când a crescut prețul carburantului, în România, s-a ajuns la o explozie a prețurilor. Au crescut toate prețurile. Dl. Tăriceanu, fie nu a citit nota de fundamentare, fie dorește să ne prostească în piață. Guvernul României zice că noi avem cea mai mică acciză la carburant din România. După ce ne spune acest lucru, Guvernul ne zice <<suntem proști, că nu reușim să încasăm accizele>> și de aceea mai cere bani din buzunar. Ei spun că e în programul de guvernare. În programul de guvernare nu spune asta; spune așa: indexarea accizelor conform cursului euro-leu. Cursul euro-leu s-a mărit, este 4,63. Asta înseamnă 4%. O minciună! Nu de asta măresc acciza. E o minciună, nu se duc la autostrăzi, ci la salarii. E ca borfașu care ți-a dat cinci lei, iar apoi îți bagă mâna în buzunar și îți ia 100, iar apoi zice la Poliție <<domne', dar ți-am dat cinci lei!>>. Acum Dragnea împarte mizeria în mod egal”, a spus directorul editorial al „României Libere”, jurnalistul Sabin Orcan, într-o emisiune de pe postul B1 TV.

Jurnalistul Sabin Orcan a mai spus că PSD a câștigat alegerile cu niște promisiuni, au ieftinit acciza, dar în prezent o măresc din nou.

„Să le spunem oamenilor că tot din buzunarul lor va lua Dragnea banii. Iar apoi le spune că le dă la salarii. Și i-a păcălit”, a mai spus el.

Potrivit unui proiect de ordonanţă pentru modificarea Codului Fiscal, accizele pe motorină vor creşte cu 24,9%, iar cele pe benzina fără plumb cu 22,8% de la 1 septembrie. Transportatorii spun că această majorare se va transmite automat în tarife şi ameninţă cu proteste.

Ministerul Finanţelor susţine, în Nota de fundamentare a normativului de modificare a Codului Fiscal, că nivelurile actuale ale accizelor practicate în România „sunt foarte aproape de limita minimă prevăzută de legislaţia Uniunii Europene”. La benzina fără plumb, acciza urmează să crească de la 2.151,13 lei/tonă, respectiv 1.656,36 lei/1000 litri la 2.643,39 lei/tonă, respectiv 2.035,40 lei/1000 litri. La motorină, acciza urmează să crească de la 1.796,53 lei/tonă, respectiv 1.518,04 lei/1000 litri la 2.245,11 lei/tonă, respectiv 1.897,08 lei/1000 litri.


Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Polonia va trimite trupe militare la Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul polonez al apărării a anunțat joi că țara sa va trimite întăriri militare, potrivit flashscore.ro. "Forțele armate poloneze se vor alătura coaliției internaționale...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...
Ultima oră
Pe aceeași temă