4.9 C
București
luni, 6 ianuarie 2025
AcasăSpecialS-a sinucis unul dintre tinerii răniți în tragedia de la Clubul Colectiv....

S-a sinucis unul dintre tinerii răniți în tragedia de la Clubul Colectiv. Numărul victimelor a ajuns la 65

Răzvan, unul dintre tinerii răniți în incendiul de la Clubul Colectiv, din toamna anului 2015, s-a sinucis, a anunțat, sâmbătă seară, Asociația Colectiv. În urma incendiului s-au înregistrat până în prezent 64 de morți și 163 de răniți.

În acest moment, numărul persoanelor decedate a ajuns la 65, anunță Asociația Colectiv.

Pe 30 octombrie 2015 în clubul bucureștean Colectiv s-a produs un incendiu în urma căruia 64 de persoane și-au pierdut viața și circa 200 au fost rănite. În club, trupa Goodbye to Gravity susținea un concert de lansare a unui nou album.

Incendiul a izbucnit din cauza unui foc de artificii aprins în timpul concertului și s-a extins rapid.


"În data de 30 iulie, începând cu ora 20,00 și până la ora 8,00 dimineața, a doua zi, va avea loc evenimentul 'Noapte albă la #Colectiv', întrucât se împlinesc un an și nouă luni de la cumplita tragedie care ne-a îndoliat inimile pe vecie. Haideți să ne revedem și să nu îi dăm uitării pe cei care nu se mai află fizic printre noi", se arată într-un mesaj distribuit pe pagina de Facebook a Asociației Colectiv GTG 3010.

Potrivit site-ului observator.tv, Răzvan a supraviețuit incendiului din Clubul Colectiv, dar și-o pierduse în acel eveniment îngrozitor pe prietena lui, Tina.

"Eram lângă scenă şi m-am dus în spate când a început focul ca să-mi iau prietena. Nu mai era acolo. M-au scos oamenii, a fost un tăvălug", a declarat Răzvan în noiembrie 2015.

Răzvan a găsit trupul neînsuflețit al prietenei sale la morgă, el fiind cel care a identificat-o. Tina nu a murit din cauza flăcărilor, ci sufocată din cauza fumului. Fata avea 28 de ani.

În ianuarie 2016, Pavel Popescu, unul dintre bărbații care au participat la salvarea tinerilor surprinși de incendiu în incinta clubului, declara în fața autorităților române că s-ar impune constituirea unui grup de specialiști care să le acorde acestora consiliere psihologică, întrucât există și riscul ca unii dintre ei să încerce să se sinucidă.

"Nu cerem decât o echipă de 4-5 oameni reuniţi într-o cameră, care să trimită pacienţii la evaluare. Această evaluare trebuie făcută de un grup constant de medici, care să-i spună pacientului ce are de făcut şi să completeze formularul cu starea de sănătate, apoi să îi dea o carte de vizită unde să se adreseze pentru kinetoterapie, consiliere psihologică sau ce are nevoie. Unii pacienţi sunt aşa de descurajaţi, că s-au gândit serios să se sinucidă. Nu au nicio informaţie, nu ştiu ce trebuie să facă, unde să ceară ajutor", relata Pavel Popescu. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

„The Brutalist” și „Emilia Perez” triumfă la Globurile de Aur

Actorul american de origine română, Sebastian Stan, a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un film comedie/ musical cu rolul din "A Different...

Tragedie în Italia: O româncă ucisă de soțul său italian, care, apoi, s-a sinucis

Cei doi erau căsătoriți de 8 luni și nu aveau copii Eliza Ștefania Feru, o româncă de 30 de ani, a fost împușcată mortal de...

Creștere alarmantă a violenței domestice: lovirea și amenințarea, principalele infracțiuni în 2024

La nivel naţional, au fost emise peste 12.000 de ordine de protecţie provizorii, aproape 5.000 dintre acestea fiind transformate în ordine de protecţie Numărul faptelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă