15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialS-a sinucis unul dintre tinerii răniți în tragedia de la Clubul Colectiv....

S-a sinucis unul dintre tinerii răniți în tragedia de la Clubul Colectiv. Numărul victimelor a ajuns la 65

Răzvan, unul dintre tinerii răniți în incendiul de la Clubul Colectiv, din toamna anului 2015, s-a sinucis, a anunțat, sâmbătă seară, Asociația Colectiv. În urma incendiului s-au înregistrat până în prezent 64 de morți și 163 de răniți.

În acest moment, numărul persoanelor decedate a ajuns la 65, anunță Asociația Colectiv.

Pe 30 octombrie 2015 în clubul bucureștean Colectiv s-a produs un incendiu în urma căruia 64 de persoane și-au pierdut viața și circa 200 au fost rănite. În club, trupa Goodbye to Gravity susținea un concert de lansare a unui nou album.

Incendiul a izbucnit din cauza unui foc de artificii aprins în timpul concertului și s-a extins rapid.


"În data de 30 iulie, începând cu ora 20,00 și până la ora 8,00 dimineața, a doua zi, va avea loc evenimentul 'Noapte albă la #Colectiv', întrucât se împlinesc un an și nouă luni de la cumplita tragedie care ne-a îndoliat inimile pe vecie. Haideți să ne revedem și să nu îi dăm uitării pe cei care nu se mai află fizic printre noi", se arată într-un mesaj distribuit pe pagina de Facebook a Asociației Colectiv GTG 3010.

Potrivit site-ului observator.tv, Răzvan a supraviețuit incendiului din Clubul Colectiv, dar și-o pierduse în acel eveniment îngrozitor pe prietena lui, Tina.

"Eram lângă scenă şi m-am dus în spate când a început focul ca să-mi iau prietena. Nu mai era acolo. M-au scos oamenii, a fost un tăvălug", a declarat Răzvan în noiembrie 2015.

Răzvan a găsit trupul neînsuflețit al prietenei sale la morgă, el fiind cel care a identificat-o. Tina nu a murit din cauza flăcărilor, ci sufocată din cauza fumului. Fata avea 28 de ani.

În ianuarie 2016, Pavel Popescu, unul dintre bărbații care au participat la salvarea tinerilor surprinși de incendiu în incinta clubului, declara în fața autorităților române că s-ar impune constituirea unui grup de specialiști care să le acorde acestora consiliere psihologică, întrucât există și riscul ca unii dintre ei să încerce să se sinucidă.

"Nu cerem decât o echipă de 4-5 oameni reuniţi într-o cameră, care să trimită pacienţii la evaluare. Această evaluare trebuie făcută de un grup constant de medici, care să-i spună pacientului ce are de făcut şi să completeze formularul cu starea de sănătate, apoi să îi dea o carte de vizită unde să se adreseze pentru kinetoterapie, consiliere psihologică sau ce are nevoie. Unii pacienţi sunt aşa de descurajaţi, că s-au gândit serios să se sinucidă. Nu au nicio informaţie, nu ştiu ce trebuie să facă, unde să ceară ajutor", relata Pavel Popescu. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă