21.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialRob Thomson, despre decesul baschetbalistului Hardy: Românii pe care i-am cunoscut nu...

Rob Thomson, despre decesul baschetbalistului Hardy: Românii pe care i-am cunoscut nu sunt aşa

Americanul Rob Thomson, fost jucător al echipei U Mobitelco Cluj, a declarat luni că este îngrozitor dacă există vreo conotaţie rasistă în decesul baschetbalistului Chauncey Hardy în urma unui incident petrecut la Giurgiu, precizând că românii pe care i-a cunoscut nu sunt agresivi.

„Este o tragedie. Nu l-am cunoscut pe jucător, nici nu ştiam că este de culoare, dar dacă există vreo conotaţie de acest fel în tot ce s-a întâmplat, e îngrozitor. E trist dacă se relaţionează rasist. Personal, nu am avut niciodată probleme, de asta sunt atât de şocat, pentru că românii pe care i-am cunoscut în ultimii ani, cât am jucat la Mediaş şi Cluj, nu sunt aşa. Gândurile mele se îndreaptă spre familia lui Chauncey Hardy, este de necrezut”, a spus Thomson, citat de Mediafax.

Rob Thomson va părăsi România marţi, încheindu-şi cariera baschetbalistică profesionistă, în favoarea unui proiect social în Rwanda.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit duminică după-amiază, la scurt timp după ce a ieşit din sala de operaţie, a declarat Florian Bica, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Bagdasar – Arseni” din Bucureşti.

Principalul suspect în cazul agresiunii care a dus la decesul baschetbalistului american Hardy Chauncey s-a predat Poliţiei din Giurgiu, luni dimineaţă, fiind reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore de către procurori, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri şi lovituri cauzatoare de moarte.

Hardy Chauncey a fost cel mai bun jucător în meciul de sâmbătă seara, pe care echipa sa l-a câştigat, în prelungiri, cu Dinamo Bucureşti, scor 91-86. Americanul a înscris 22 de puncte, aflându-se pe teren tot meciul.

Cele mai citite

Ucraina roagă România să doboare drone rusești

Ministrul ucrainean de Externe a spus că este "recunoscător" pentru decizia "istorică" a ţării noastre de a dona un sistem Patriot Ucrainei Ministrul Afacerilor Externe,...

Adolescent de 14 ani, drogat, prins în timp ce conducea un moped furat

Minorul furase mopedul și avea un pasager în vârstă de 11 ani. Poliţiştii de la Brigada Rutieră l-au oprit, după ce au observat că...

Minerii amenință cu proteste și declanșarea grevei generale din cauza legii pensiilor

Reprezentanții Federației Naționale Mine Energie intenționează să sesizeze Guvernul României cu privire la declanșarea unui conflict de muncă, care va fi urmat de acțiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă