5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialPrimarul PSD de la Sectorul 1, Dan Tudorache, o dă în fapt...

Primarul PSD de la Sectorul 1, Dan Tudorache, o dă în fapt pe Gabriela Firea: organizarea târgului de Crăciun din Piața Victoriei a fost decisă la partid

Primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat că decizia de a organiza un târg de Crăciun în Piața Victoriei a fost luată la partid, motiv pentru care Gabriela Firea trebuia sprijnită.

Chiar dacă edilul a încercat de fapt să o ajute pe Firea, afirmația lui Tudorache este în contrast evident cu cea a Primăriei Capitalei, care susținea că Târgul urma să fie organizat la cererea Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Declarația lui Tudorache, făcută la Realitatea TV, pare să fie în sprijinul Gabrielei Firea, care a intrat într-o dispută cu premierul Mihai Tudose, care a spus că Târgul din față Guvernului "nu este cea mai inspirată decizie". Marți însă, PMB răspundea la solicitarea HotNews: "Urmare a unei solicitări primite din partea Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Primăria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS și ARCUB, în perioada 05-17 decembrie, în Piața Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor Târg de sărbători – Festival de colinde și obiceiuri de iarnă".

Primarul Gabriela Firea a anunțat sâmbătă că renunță la Târgul de Crăciun din Piața Victoriei după ce protestatarii i-au demontat schelele. Primarul general a spus că va muta târgul în alt loc, însă nu a specificat unde. "Constat că, de astăzi, putem marca începutul unei perioade în care Constituția României și legile țării sunt călcate în picioare fără că instituțiile centrale ale statului să reacționeze. Asta înseamnă începutul anarhiei", a declarat Gabriela Firea. "Nu voi mai tolera niciun fel de abatere de la liteaă legii în ce privește manifestațiile publice", a mai amenințat primarul general.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă