20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Ponta atacă presa din nou. Premierul susţine că Dan Tapalagă ar...

FOTO. Ponta atacă presa din nou. Premierul susţine că Dan Tapalagă ar fi comandant “descoperit” și că Ioana Ene Dogioiu ar fi comandant “acoperit”. Replica lui Tapalagă

Victor Ponta, premierul României, atacă din nou presa. Într-o nouă postare pe contul său de Facebook, Ponta insinuează că Dan Tapalagă ar fi comandant "descoperit" și că Ioana Ene Dogioiu ar fi comandanat "acoperit".

"ATENȚIUNE ATENȚIUNE! Ordin de seară pe unitate – editoriale de înfierare proletară a lui Ponta pentru că a sesizat duminică seara știrile (false) identice publicate de subunitățile Hotnews și Ziare.com! Raportăm – Ordinul este executat de comandantul "descoperit" Dan Tapalagă – Hotnews (luni 20.04 la ora 20.30) și comandantul "acoperit" sub pseudonimul Ioana Ene Dogioiu – Ziare.com (luni 20.04 la ora 21.09)! Felicitări!".

De la ce a plecat supărarea lui Ponta

Declarația citată de cele două site-uri sună așa: "I-am spus domnului Cazanciuc că miniștrii nu se adresează Parlamentului direct, ci prin mine, că prim-ministru: 'Vezi că e o încălcare gravă a unei reguli de procedura, care de fapt înseamnă respect între institutii' și mi-a zis că o să vorbească cu procurorul general. (…) Senatorii nu sunt angajații unui procuror de la DNA, cum nici procurorii nu sunt angajații Senatului". 

Dar iată ce scria ziare.com:  "Hotnews citează o știre Mediafax, pe care însă dl Ponta nu a sesizat-o. Dl Ponta susține că titlul nu reflectă conținutul. Titlul Ziare.com sună așa: "Ponta: Senatorii nu sunt angajații unui procuror. DNA a încălcat grav procedura". Nu este ceea ce spune Victor Ponta? Cine a comis "încălcare gravă a unei reguli de procedura"? Cei care au făcut cererea, adică DNA. Unde e mistificarea?  Și, totuși, Victor Ponta acuză cele două site-uri că "au primit texte identice că ordin de la aceeași 'Unitate'. Jenant!" și vorbește despre "manipularea și minciunile cele mai grosolane și rușinoase".

Răspunsul lui Tapalagă la afirmaţiile premierului

Replica jurnalistului Dan Tapalagă de la Hotnews.ro nu a întârziat să apară. Într-o postare pe contul său de Facebook, Tapalagă a scris că înţelege "complexul de inferioritate al premierului" care îl face să "să vadă comandanţi peste tot" şi că "afirmațiile premierului postate pe pagină să de FB reprezintă un atac la libertatea presei, o formă de presiune, un șir de aluzii jignitoare și de acuzații fără temei, motiv pentru care îi solicit scuze publice."

"Cateva precizari referitoare la atacurile premierului Victor Ponta la adresa HotNews.ro
1. Pot sa inteleg complexul de inferioritate al premierului, care il determina sa vada comandanti peste tot.
2. Apreciez publicitatea facuta unor editoriale critice cu domnia sa. Semn de maxima inteligenta politica. Unul dintre articolele care au starnit furia premierului se intituleaza "Arogantul se intoarce", publicat pe HotNews.ro, luni, 20 aprilie.
3. Reactia premierului este generata si de o eroare de redactare minora, asumata si corectata cu buna-credinta de HotNews.ro. Calificativele utilizate la adresa redactiei sunt insa vadit disproportionate in raport cu erorile fara relevanta comise intr-o redactie care functioneaza 24 din 24.
4. Victor Ponta a atacat o redactie din cauza ca i-a spus adevarul in fata. HotNews.ro publicat in data de 17 aprilie un articol intitulat: "Bilantul real al autostrazilor dupa trei ani de guverne Ponta: ZERO km inceputi si finalizati de cabinetele Ponta / 300 de km finalizati, dar inceputi de guvernarile anterioare / Multe proiecte ramase pe hartie, tergiversate sau blocate". Alte posturi TV au preluat informatiile, generand dezbateri. Este genul de realitate pe care premierul nu o doreste expusa public. In consecinta, recurge la tehnici securiste de decredibilizare a sursei, un gest nedemn pentru un sef de guvern sau pentru un lider de partid care se respecta.
5. Premierul doreste insa sa propage in spatiul public ideea ca HotNews.ro si alte redactii critice la adresa domniei sale manipuleaza, mint si difuzeaza stiri false pentru a decredibiliza jurnalisti si redactii intregi. Nu doar ca afirmatiile lui Victor Ponta sunt in sine o minciuna si o exagerare, dar reprezinta probe ca nu suporta jurnalistii liberi, cu gandire critica si autonoma. Se manifesta din nou aroganta pe care singur si-a reprosat-o public dupa ce a pierdut alegerile din noiembrie.
6. Consider ca afirmatiile premierului postate pe pagina sa de FB reprezinta un atac la libertatea presei, o forma de presiune, un sir de aluzii jignitoare si de acuzatii fara temei, motiv pentru care ii solicit scuze publice
", a scris Dan Tapalagă pe Facebook.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă