19.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialPoliţiştii români au ajuns SPAIMA infractorilor din FRANŢA

Poliţiştii români au ajuns SPAIMA infractorilor din FRANŢA

Infractorii din Franţa fug de poliţiştii români. Cel puţin aşa arată rapoartele autorităţilor franceze după ce 20 de ofiţeri din cadrul IGPR şi-au încheiat misiunea la Paris.

Prefectul Bernard Bocalut a declarat că românii au contribuit substanţial la scăderea, pentru a doua oară, cu încă 6% a infracţionalităţiidin aglomerarea pariziană.

Mai mult, prefectul Parisului i-a invitat pe poliţişti să petreacă sărbătorile de iarnă împreună. Însă oficialul nu i-a invitat la masa de Crăciun, ci la o nouă misiune pe străzile pariziene, conform unui comunicat de presă al IGPR.

Cine a mers în misiune

Poliţiştii care au mers în Franţa fac parte din structurile operative ale Inspectoratului geenral de Poliţie. Ei au fost aleşi pentru această misiune după ce au trecut printr-un proces de selecţie dur.

Ofiţerii care merg în Franţa trebuie să cunoască la perfecţie limba franceză, să ştie legile acestei ţări şi să fie la fel de pregătiţi ca şi ceilalţi poliţişti europeni.

Cel puţin 10 dintre poliţiştii care au mers acum în Franţa, nu sunt la prima misiune de acest fel, ei fiind treimişi şi cu alte ocazii la Paris.

”Misiunea poliţiştilor români a fost dispusă ca urmare a solicitării părţii franceze, fiind a patra de acest gen. Scopul ei l-a constituit acordarea de sprijin şi asistenţă Poliţiei Franceze în instrumentarea cazurilor în care sunt implicaţi cetăţeni români, precum şi facilitarea schimbului de informaţii pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor.

Activităţile desfăşurate de către poliţiştii români, precum şi modul în care şi-au dovedit profesionalismul, au fost apreciate pozitiv de către autorităţile franceze, cu prilejul fiecărei misiuni de patrulare”, se mai arată în comunicatul poliţiei.

Cele mai citite

Iohannis nu a fost informat din timp de inundațiile din sudul Moldovei

Este problematic că mulţi n-au avut niciun fel de avertizare din partea autorităţilor la ultimele inundaţii, a declarat miercuri, la New York, preşedintele României,...

Ce au discutat Klaus Iohannis și premierul armean Nikol Pașinian la New York

Preşedintele român Klaus Iohannis a avut miercuri, la New York, o întâlnire cu premierul armean Nikol Paşinian, pe marginea Adunării Generale a ONU, cu...

Ministrul Sănătății din Liban: Țara este în război/500000 de persoane au fost strămutate

Ministrul Sănătății din Liban, Firass Abiad, a declarat că țara este "deja în război", iar aproape jumătate de milion de persoane au fost strămutate...
Ultima oră
Pe aceeași temă