UPDATE 16.05: „Orice intervenție pe care o efectuăm presupune un grad de risc. În acest caz, fiind vorba de un copil mic. Ne-a luat un timp semnificativ să stabilim poziția exactă a copilului. Starea lui Dănuț este mai bună. Sperăm să se facă bine. Îl simțim deja ca parte din instituția din care facem parte. L-am văzut, este în continuare intubat. În orice caz, medicii fac tot ce este posibil pentru ca totul să se întâmple rapid”, a declarat unul dintre salvatori, după vizita la spitalul la care este internat copilul.
„A trebuit să aducem resurse variate, care să ne permită o acțiune de lungă durată.
14.45: Purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Teodora Dragole, a declarat că mama şi bunica copilului sunt audiate.
„Mama şi cu bunica sunt la audieri, la Postul de Poliţie din Crângeni. Tatăl este plecat la Bucureşti, la băiat, la spital”, a declarat corespondentului Mediafax, Teodora Dragole, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman.
Familia băiețelului de doi ani, care a căzut marți dimineața într-un puț, este monitorizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Primele date ale autorităților arată că famila copilului este unită şi că incidentul este consecinţa unui „accident nefericit”.
Polițiștii teleormăneni au deschis e cercetare penală in rem în cazul copilului care a căzut într-o fântână în Teleorman și a fost scos după mai bine de 10 ore, potrivit Mediafax.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Teleorman, Teodora Dragole, a declarat, miercuri, că cercetarea se efectuează deocamdată pentru faptă şi nu împotriva unor persoane. „Se efectuează cercetări. S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi cercetările sunt în curs”, a declarat Teodora Dragole.
Prognosticul în cazul copilului căzut într-o fântână în judeţul Teleorman rămâne rezervat din cauza problemelor pulmonare, acesta fiind în continuare intubat şi ventilat mecanic, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.
„Am înţeles că a făcut stop cardio respirator în timpul transportului, pe o hipotermie severă, a făcut un fel de sindrom de aspiraţie, asta este problema lui, stând cu capul în jos, probabil că a vărsat sau a înghiţit apă din fântână şi deocamdată temperatura corpului s-a stabilizat, este în secţia de terapie intensivă, rehidratare, starea lui este stabilă, dar este gravă din cauza problemelor pulmonare. Prognosticul este rezervat în continuare. Este ca o pneumonie de aspiraţie, deci probleme pulmonare pentru că a intrat lichid în plămân. Deocamdată, toate intervenţiile sunt de reanimare, nu se fac intervenţii de altă natură”, a declarat Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.