23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPoliţiştii care cultivau cannabis păzeau terenul cu o dronă şi recoltau doar...

Poliţiştii care cultivau cannabis păzeau terenul cu o dronă şi recoltau doar noaptea

Cei doi poliţişti acuzați că ar fi cultivat cannabis foloseau o dronă pentru a urmări plantaţia şi recoltau producția numai noaptea, informează, luni, un comunicat al DIICOT.

Unul dintre agenţi precum şi un complice civil au fost reţinuţi de anchetatori prin folosirea armamentului. În acest moment, IPJ Arad susţine că a sesizat procurorii în urmă cu o lună despre suspiciunea implicării a doi polițiști în traficul de droguri.

Procurorii DIICOT au difuzat, luni, informaţii suplimentare referitoare la ancheta asupra celor doi agenţi din cadrul Poliţiei Municipale Arad.

Procurorii susțin că, în perioada iunie – septembrie 2017, aceștia “au cultivat droguri de risc (18 plante de cannabis, în diverse stadii de evoluţie), fără drept, pe raza localităţii  Iratoşu („La Sălcii”), judeţul Arad, în scop de comercializare”.

“În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că, pentru supravegherea culturii,  inculpaţii au achiziţionat o dronă  în valoare de 5.900 lei, iar deplasarea în teren se realiza, de regulă, pe timpul nopţii pentru conspirativitate şi clandestinitate folosindu-se cagule”, precizează DIICOT.

În momentul flagrantului, pe plantaţie se aflau poliţistul Flavius Cosmin Cosma (31 de ani) şi un complice civil, Meruţa Sergiu Flavius (33 de ani). Ei “au încercat să-şi asigure scăparea, fapt ce a impus intervenţia  organelor de poliţie judiciară şi folosirea armamentului din dotare”.

Al doilea poliţist implicat se numeşte Boby Nicu Bota (30 de ani) şi a fost ridicat de la domiciliu.

Într-un comunicat transmis luni şi de IGPR se arată că ”au fost efectuate percheziţii la domiciliile celor două persoane depistate în flagrant, fiind identificată şi a treia persoană bănuită de comiterea faptei”.

Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în urma probatoriului administrat de DIICOT, Tribunalul Arad a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, faţă de bărbaţii depistaţi în flagrant, iar faţă de al treilea, măsura arestului la domiciliu.

Cercetările continuă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de infracţiunii de trafic de droguri de risc, respectiv cultivarea de cannabis în scopul comercializării.

“Totodată, având în vedere că în acest caz au fost implicaţi doi poliţişti, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de aceştia. Poliţiştiii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad sesizaseră instituţiile competente încă de la începutul lunii septembrie a.c., cu privire la implicarea colegilor în activitatea infracţională”, se arată în comunicatul IGPR.

Doi poliţişti din Arad au fost reţinuţi, duminică, pentru că ar avea o plantaţie de cannabis, situată în zona unei păduri, unul dintre oamenii legii fiind prins la faţa locului alături de un prieten când se pregătea să recolteze din plante.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă