16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialPNTCD va semna o alianta cu PNL si AP

PNTCD va semna o alianta cu PNL si AP

Presedintele Partidul National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD), Marian Petre Milut, a afirmat, astazi, la Venus, ca va semna un protocol cu Partidul National Liberal (PNL) si cu Actiunea Populara (AP), informeaza Rompres.

„Se lucreaza la o platforma de principiu in acest moment”, a declarat Marian Petre Milut, adaugand ca aceasta Alianta va avea o conducere colegiala. „Nu vor fi structuri in joc. Va fi o colaborare locala”, a spus Milut.

El a mai afirmat ca isi propune ca partidul pe care il reprezinta sa obtina 5% in optiunile electoratului, pentru a contribui in Alianta cu PNL si cu AP.

„Avem datoria sa impiedicam confiscarea Pietei Universitatii de catre presedintele Traian Basescu. Acest personaj nu are ce cauta in Piata Universitatii, simbol al Revolutiei romane, ce nu trebuie confiscat de nimeni”, a declarat presedintele PNTCD.

Pe de alta parte, el a spus ca intre PNTCD si Partidul Democrat (PD) este o „falie foarte mare”.

La randul sau, prim-vicepresedintele PNTCD, deputatul Aurelian Pavelescu, a informat ca, in opinia sa, Alianta PNL-PNTCD-AP reprezinta un proiect politic major.

„Daca proiectul PNL-PNTCD-AP esueaza si nu obtine peste 20% din alegeri, Romania va avea o mare problema in ceea ce priveste democratia in urmatorii 10-20 de ani”, a declarat Aurelian Pavelescu.

Totodata, el considera ca Alianta PNL-PNTCD-AP reprezinta o constructie politica necesara pentru a oferi o alternativa in fata Aliantei PD-PNG.

„Faptul ca Traian Basescu se asociaza cu Gigi Becali este marele pericol, ne arata cine e de fapt Traian Basescu, care sunt intentiile si viziunea lui politica”, a declarat prim-vicepresedintele PNTCD.

Aurelian Pavelescu a apreciat ca „Traian Basescu nu intelege mecanismele democratice si nici notiunea de partide opozitie”.

Deputatul a spus ca intre Conventia Democrata din Romania (CDR) si Alianta PNL-PNTCD-AP sunt diferente de obiective, dar si de mod de conducere. CDR si-a propus drept teluri aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, sa lucreze in structurile NATO, stabilirea unui parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii, in vreme ce Alianta PNL-PNTCD-AP are drept obiectiv integrarea economica si sociala a tarii noastre in UE.

Marian Petre Milut si Aurelian Pavelescu au facut aceste declaratii la Venus, la dezbaterea cu tema „Efectele implicarii politicului in economie”.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă