4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Un autocar care transporta 36 de oameni s-a răsturnat în județul...

FOTO. Un autocar care transporta 36 de oameni s-a răsturnat în județul Brașov. 12 persoane sunt rănite. S-a activat planul roșu de intervenție

UPDATE 21,00: Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Poliției Române, cauza accidentului a fost pierderea controlului asupra direcției mașinii, de către șofer, în curbă.

"Din primele informaţii a reieşit faptul că şoferul unui autocar în care se află 37 de pasageri adulti s-a răsturnat, cauza fiind pierderea controlului volanului în curbă, iar în urma evenimentului au rezultat două victime. Accidentul s-a produs în jurul orei 18:50, iar în prezent sunt blocate ambele sensuri de mers, pentru efectuarea cercetării la faţa locului", a anunţat Infotrafic.


UPDATE 20,00: Până la 20 de persoane din autocarul răsturnat sunt transportate la diferite spitale, mai ales la Spitalul Județean de Urgență din Brașov, care este cel mai apropiat, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit acestuia, în autocar se aflau 36 de oameni (nu 37, cum se anunțase inițial). Niciunul dintre răniți nu are viața pusă în pericol.


UPDATE 19,00: Dintre cele 37 de persoane aflate în autocar, 12 sunt rănite, dintre care una este încă încarcerată, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat.

Persoana încarcerată este un cetățean străin, care are, încă, mâna prinsă sub autocar.

Răniții vor fi transportați la cel mai apropiat spital de urgență – la cel din Municipiul Brașov.

La locul accidentului se află patru echipaje SMURD pentru victime multiple, iar elicopterul SMURD de la Târgu Mureș ar putea fi trimis în sprijinul acestora.


În județul Brașov s-a declarat, vineri seară, planul roșu de intervenție, după ce un autocar s-a răsturnat pe DN 73 A, între Predeal și Pârâul Rece.

Potrivit primelor informații, cei mai mulți pasageri din autocar sunt copii. Accidentul s-a produs în condiții de vreme nefavorabilă, după o ploaie torențială.

Potrivit ISU Brașov, două persoane ar fi încarcerate în autocarul răsturnat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă