25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Dosar de CORUPȚIE la CJ Hunedoara: Secretarul general, audiat la DNA

UPDATE: Dosar de CORUPȚIE la CJ Hunedoara: Secretarul general, audiat la DNA

UPDATE: Secretarul general al Consiliului Judeţean Hunedoara, Dan Daniel, a fost dus, marţi după-amiază, la sediul DNA Alba pentru a fi audiat într-un dosarul de corupţie, potrivit unor surse judiciare, informează Mediafax.

În cursul dimineţii procurorii DNA au sigilat biroul acestuia și au făcut percheziții la sediul CJ.

Surse judiciare spun că în același dosar ar mai fi vizate șefa Serviciului Corpului de Control al CJ, Dana Gîrjob, și șefa Biroului Administrație Publică Locală, Mihaela Ștefan, în birourile cărora au fost făcute, de asemenea, percheziții.

UPDATE: Directoarea DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, a fost ridicată de procurori şi dusă la DNA Alba pentru audieri.

Purtătoarea de cuvânt al DGASPC, Ionela Lazăr, a declarat că procurorii DNA au sigilat, la prima oră, biroul directorului general, până la sosirea acestuia. 

”Ulterior, procurorii au avut o discuţie cu directoarea DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, care apoi a plecat cu reprezentanţii DNA”, a mai spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara.

Întrebată dacă perchezițiile au fost făcute într-un dosar privind organizarea funcției de director general al DGASPC, Ionela Lazăr a spus că acel concurs a fost organizat la Bucureşti şi că nu are cunoştinţă despre motivul percheziţiilor.

Citește și: VIDEO. UPDATE: Şeful CJ Ialomiţa, ridicat de DNA

–––

UPDATE: Directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara, Monica Georgescu, este vizată în dosarul de corupție în care procurorii DNA au descins, marți dimineață, la sediul Consiliului Județean, totodată fiind făcute percheziții și la DGASPC, conform Mediafax

Procurorii DNA fac percheziții la sediul DGASPC Hunedoara, în biroul directorului general al insituției, Monica Georgescu.

Potrivit unor surse judiciare, Monica Georgescu este vizată în acest dosar, în care anchetatorii suspectează fraude privind organizarea concursului în urma căruia aceasta a câștigat postul de director al DGASPC, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara.

Monica Georgescu a exercitat, cu caracter temporar, funcţia de director general al DGASPC Hunedoara din 1 ianuarie 2014. În 17 iulie 2014, a fost organizat un concurs pentru ocuparea acestei funcții, concurs câștigat de Monica Georgescu.

–––

UPDATE:  Procurorii DNA fac percheziții, marți dimineață, la sediul Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, informează Mediafax

Anchetatorii suspectează comiterea unor fapte de corupţie la organizarea concursului pentru postul de director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, instituție aflată în subordinea CJ.

Vicepreședintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor, care este președinte interimar al instituției, a confirmat că procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Județean, afirmând că au fost sigilate mai multe birouri, iar personalul nu a fost lăsat să intre acolo.

"Nu ştim nici noi foarte multe. Procurorii DNA au sigilat câteva birouri şi se fac mai multe percheziţii, însă până în acest moment nu se cunosc persoanele vizate", a spus Gligor.

Citește și: VIDEO. UPDATE. Percheziţii DNA la Ministerul Fondurilor Europene și alte trei instituții, într-un dosar de FRAUDĂ. Care este prejudiciul

Unul dintre birourile sigilate, unde au loc percheziții, este cel al secretarului general al Consiliului Județean, Dan Daniel, care ar fi vizat în acest dosar. De asemenea, sunt percheziționate și biroul Juridic şi cel al Corpului de Control.

Dorin Gligor conduce interimar Consiliul Județean Hunedoara după ce fostului preşedinte al instituţiei, Mircea Moloț, i-a încetat mandatul în condițiile în care instanţa supremă a decis că se afla în incompatibilitate.

Mircea Moloț a fost reținut de procurorii DNA în decembrie 2014, iar în prezent este în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupție. În același dosar sunt cercetați și vicepreşedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, şi alţi doi oameni de afaceri, Vasile Axinte şi Emanoil Milică Pup.

––- 

Procurorii anticorupţie efectuează percheziţii domiciliare în 7 locații situate în județul Hunedoara, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, iar restul domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar  ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2014, conform unui comunicat DNA.

Cele mai citite

Scandalos: bătaie cu bâte printre medici și pacienți

Pacienții și medicii au fugit din Spitalul Pantelimon, de frica bătăușilor, iar unii s-au ascuns în băi Scenele șocante, filmate de martori, arată cum mai...

Marcel Ciolacu: Nu e nevoie de legislație suplimentară, ca domnul președinte Iohannis să candideze

Declarația a fost făcută în timpul unei vizite la Cluj Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că...

Boloș nu exclude creșterea taxelor după alegeri

Ministrul de Finanțe reamintește că România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025 Marcel Boloș a declarat, într-o intervenție televizată, că România...
Ultima oră
Pe aceeași temă