22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO: Un angajat al CFR Marfă a murit, după ce două trenuri...

FOTO: Un angajat al CFR Marfă a murit, după ce două trenuri s-au ciocnit la Târgu Jiu. A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă

Un angajat al CFR Marfă a murit și un altul a fost rănit, marți după-amiază, în urma unui accident feroviar care a avut loc în municipiul Târgu Jiu, potrivit Gorj Domino.ro.

Incidentul a avut loc în zona Gării Bîrsești, unde două locomotive s-au ciocnit frontal.

Victima care a decedat era mecanic de locomotivă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, Andrei Lazăr, din primele cercetări, o locomotivă staționată cu o garnitură de 20 de vagoane încărcate cu ciment a fost lovită de o alta, în urma impactului, mecanicul trenului staționat decedând din cauza leziunilor suferite, informează Agerpres.

La fața locului s-au deplasat echipaje ale SMURD, SAJ Gorj și polițiști, care efectuează cercetări.

„Pe o cale ferată din apropierea gării CFR Bârsești se afla staționată o garnitură cu 20 de vagoane și o locomotivă. Pe aceeași cale ferată, o altă locomotivă făcea manevre pentru a se cupla cu garnitura respectivă, dar nu se știe din ce motiv a venit cu viteză mai mare și a intrat în coliziune cu garnitura staționată. În urma impactului a rezultat decesul unei persoane, un bărbat de 49 de ani, și rănirea unui bărbat de 53 de ani, ambii angajați ai CFR Marfă”, a precizat Andrei Lazăr.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

 

Știre în curs de actualizare.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă