15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Şefa Centrului de Transfuzie Slobozia şi cinci asistente, reţinute în dosarul...

UPDATE. Şefa Centrului de Transfuzie Slobozia şi cinci asistente, reţinute în dosarul vânzării de sânge

UPDATE. Şefa Centrului de Transfuzie Sanguină Slobozia şi cinci asistente de la această unitate au fost reţinute, alte două asistente fiind puse sub control judiciar în dosarul în care personalul centrului este suspectat că ar fi solicitat pacienţilor bani pentru a primi sângele de care aveau nevoie, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, procurorii au emis, joi, mandate de reţinere pe numele şefei Centrului de Transfuzie Sanguină Slobozia, Cristiana Stoian, şi pe numele a cinci asistente, angajate ale centrului respectiv.

Alte două asistente medicale au fost puse sub control judiciar în acest caz.

La ora transmiterii acestei ştiri, cea de-a noua persoană, angajată, de asemenea, ca asistentă medicală, este audiată, urmând ca procurorii să decidă dacă şi faţă de aceasta se va dispune sau nu vreo măsură preventivă.

—-

Centrul de Transfuzie Sanguină Ialomița este percheziționat de procurorii DNA, după ce mai mulți medici ar fi vândut flacoane cu sânge persoanelor care urmau să fie operate, a anunțat purtătoarea de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Slobozia, Andreea Culcearu, conform Mediafax.

Mai mulți medici și asistente ar fi vândut flacoanele cu sânge pentru sume cuprinse între 50 şi 100 de lei, iar dacă era vorba de grupe de sânge rare, suma cerută era mai mare.

Cele nouă persoane au fost ridicate şi sunt audiate la sediul Parchetului Judecătoriei Slobozia.

 

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă