Ministrul Toader susține că a trimis Inspecția Judiciară la DNA și la Parchetul General pentru că asemenea controale nu s-au făcut de zece ani

de Mihai Diac , 04 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 23:26, 04 septembrie 2017
Foto: Arhivă

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a justificat luni seară, la postul Antena 3, de ce a trimis Inspecția Judiciară în control la DNA și la Parchetul General.

Tudorel Toader a precizat că a cerut "controlul de fond, managerial, atât la DNA, cât și la Parchetul General, pentru că un astfel de control de fond nu a fost facut de zece ani de zile".

Tudorel Toader a susținut că "în acești zece 10 ani, în România, starea de fapt s-a schimbat foarte mult".

"Legea prevede două posibilități prin care ministrul Justiției poate să dispuna un astfel de control: o posibilitate era ca ministrul să stabilească controlul, echipa de control. Cealaltă vaiantă, în care ministrul Justiției să ceară Inspecției Judiciare să facă acest control".

Controlul cerut de Tudorel Toader la DNA s-a încheiat în luna august iar cel de la Parchetul General a început luni.

Comentarii

  • Roman

    05 septembrie 2017 4:55

    Tu, dobitocule ministru, nu trebuie sa justifici inspectia ca atare inspectiile sunt bine venite si trebuie facute. Tu trebuie insa sa justifici de ce s-a incercat masluirea rezultatelor acestei inspectii, caci in spatele acestei incercari te afli, sunt sigur, tu insati. Voiai, la ordinal lui Dracnea, s-o inlaturi pe Kovesi?

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design