Ministerul de Interne nu poate rezolva cozile la paşapoarte, invocând lipsa de personal

de Teodora Cimpoi , 13 august 2017 - stire actualizata la ora 11:23, 13 august 2017
Ministerul de Interne nu poate rezolva cozile la paşapoarte, invocând lipsa de personal

După ce Carmen Dan a fost criticată pentru cozile interminabile de la ghişeele pentru eliberarea paşapoartelor, Ministerul Afacerilor Interne a precizat că face „ toate eforturile pentru ca acest proces de eliberare a documentelor să se facă într-un mod cât mai operativ”, subliniind însă că lipsa de personal se resimte şi în aceste servicii.

„Este adevarat că în lunile de vară numărul de cereri depăşeşte cu 80-90% valorile din restul anului, iar în unele judeţe numărul cererilor se dublează în această perioadă. Din păcate, această creştere semnificativă nu poate fi însoţită şi de dublarea numărului de ghişee sau de dublarea personalului care lucrează la serviciile de paşapoarte. Lipsa de personal se resimte şi în aceste servicii, iar pe acest fond, am fost nevoiţi să prelungim programele de lucru, să amânăm concendiile din această vară pentru mulţi dintre angajaţi sau să găsim alternative de spaţii destinate eliberării de paşapoarte”, arată Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat postat pe pagina de Facebook.

Potrivit MAI, în 12 judeţe şi în Bucureşti, serviciile de paşapoarte lucrează luni, 14 august, iar în alte patru se va lucra şi marţi, 15 august.

Reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) au amenințat ieri că dacă problema cozilor interminabile la pașapoarte nu se va rezolva, vor depune o plângere penală împotriva ei.

„De la începutul lunii august, în faţa ghişeelor pentru eliberarea paşapoartelor s-au format cozi uriaşe din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din străinătate în vacanţă şi doresc să îşi schimbe şi documentele. Dacă doamna ministru nu va rezolva cu maximă urgenţă această problemă, FADERE va face plângere penală împotriva acesteia. Este inadmisibil ca, după 10 ani, să spui că încă eşti luat prin surprindere de românii care, în luna august, vin în număr mare în ţară şi doresc să îşi înnoiască documentele. Statul român încă nu s-a obişnuit cu ideea că 25% dintre cetăţenii săi sunt plecaţi în afara ţării. Este revoltător ca un cetăţean român, care vrea să îşi petreacă două săptămâni de concediu împreună cu familia, să îşi piardă jumătate din timp pe la ghişee”, a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE, potrivit unui comunicat de presă remis Mediafax.

Comentarii

 • Mihai

  13 august 2017 16:46

  Denota ca esti INCOMPETENTA pt acest post,poate se retara intr-o comuna din Teleorman sau la iubitel dragnea

  raspunde comentariului
 • Cetatean

  13 august 2017 13:47

  In restul anului zac. Sunt destui dar ca sa justice salariile de excelenta fac pe victimele. Sunt judete in care NU functioneaza toate ghiseele!!!

  raspunde comentariului
 • Julius-Viorel Jancu

  13 august 2017 12:32

  Cel putin cind am primit eu pasaportul **** in anul 1985, nu a fost coada !

  raspunde comentariului
 • Mihaela

  13 august 2017 12:02

  Va oferim lucru pe internet cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email dia_bacsyahoo.com

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design