20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMinerii de la Lonea și Vulcan nu vor să renunțe la protest....

Minerii de la Lonea și Vulcan nu vor să renunțe la protest. Directorul general al CEH, Viorel Stancu, a demisionat

Negocierile purtate de reprezentanții Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Sindicatul „Muntele”, prefectul județului, Sorin Vasilescu, și administratorul special al CEH, Dan Agișan, cu minerii de la Lonea şi Vulcan, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, s-au soldat cu un eşec parţial. Astfel, doar o parte dintre ortaci au acceptat să iasă la suprafață, însă au precizat că nu vor renunța la protest. Totodată, marți, directorul general al CEH, Viorel Stancu, a demisionat, iar conducerea CEH a fost preluată de directorul Minei Vulcan, Cosmin Chiuzan, informează Agerpres.

Delegația a coborât în cursul serii și al nopţii în minele Lonea şi Vulcan, pentru a discuta cu protestatarii blocați în subteran. Astfel, după două ore, aproximativ 60 de mineri de la Lonea au ieşit la suprafaţă, dar au precizat că nu vor renunţa la protest.

„Mineritul va fi susţinut. Acum urmează ca la nivel naţional să vedem modalităţile prin care vom reuşi să păstrăm cât mai mult din această activitate viabilă”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu. 

Potrivit prefectului de Hunedoara, situaţia CEH este una complexă, în contextul în care solicitările minerilor ţin de păstrarea a cât mai multe locuri de muncă, dar şi de asigurarea unei protecţii sociale pentru cei care vor fi nevoiţi să plece din sistem. 

Citește și: 300 de ortaci de la Mina Vulcan s-au închis în subteran, solidari cu minerii de la Lonea

În subteran au rămas cel puţin 40 de mineri, a declarat preşedintele Sindicatului „Muntele”, Petre Nica. O situaţie similară a fost înregistrată şi la Mina Vulcan, unde minerii au decis să continue protestul. 

Liderii Sindicatului „Muntele” nu au exclus posibilitatea ca protestul minerilor să escaladeze în cursul zilei de miercuri, în condiţiile în care salariaţii solicită un răspuns clar în ceea ce priveşte sprijinirea CEH de către Guvern pentru a nu ajunge în stare de faliment, dar şi asupra perspectivei economice a companiei.

Citește și: UPDATE: 300 de mineri de la Mina Lonea s-au blocat în subteran. 17 protestatari, în greva foamei

Minerii de la Lonea şi Vulcan au decis să se blocheze în subteran, luni şi marţi, nemulţumiţi de situaţia economică a CEH, compania fiind în stare de insolvenţă din luna ianuarie 2016. În cadrul CEH lucrează circa 6.300 de angajaţi, la minele de huilă Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan, precum şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni. 

Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....
Ultima oră
Pe aceeași temă