22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialMai mulți judecători din țară, revoltați de decizia CSM de a-i revoca...

Mai mulți judecători din țară, revoltați de decizia CSM de a-i revoca pe procurorii Doru Țuluș și Mihaela Iorga, la solicitarea Laurei Codruța Kovesi

Mai mulţi judecători de la tribunale din ţară şi-au arătat indignarea, pe Facebook, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz, în şedinţă secretă, revocării din DNA a procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga, la solicitarea procurorului-șef Laura Codruța Kovesi, scrie Mediafax.

„Un singur termen, fără drept de apărare, fără nimic… Mi-e silă, scârbă şi jenă. Mai am săptămâna asta de serviciu şi mă mai gândesc", a scris, marţi, pe pagina sa de Facebook, judecătorul Adina Maria Lupea, de la Curtea de Apel Cluj, făcând referire la şedinţa secretă a Secţiei pentru procurori din cadrul CSM în care s-a decis avizarea revocării cerute de Laura Codruţa Kovesi pentru procurorii Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga.


 

Judecătorul Tribunalului Gorj, Mădălina Elena Vladu-Crevon, sugerează că scandalul din DNA arată de fapt adevărata imagine a ceea ce se întâmplă acolo.

„Avem nevoie de lupta anticorupţie, fără îndoială! (…) Însă atunci când unii din cei mai vechi şi până acum, de necontestat dintre aceştia, care au pus cariera pe primul plan, aleg să plece ori sunt puşi la zid pentru raţiuni complicate, cu siguranţă asistăm la mult mai mult decât o simplă frustrare! Este un semnal că ACOLO lucrurile sunt altceva decât ceea ce se afirmă şi că este nevoie de mult curaj pentru a le spune pe nume! E doar un început! Avem nevoie de profesionişti!", a scris, pe Facebook, Mădălina Elena Vladu-Crevon, judecător la Tribunalul Gorj.


Citește și: Laura Codruţa Kovesi a semnat revocarea lui Doru Ţuluş şi a Mihaelei Moraru Iorga din DNA. Cei doi procurori susțin că vor ataca decizia în instanță. Unde își vor continua activitatea

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a semnat revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga de la DNA, care marţi au fost audiaţi în Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.


„A devenit o modă în România sa te legi cu lanţuri de porţile unei instituţii, să arăţi ca eşti singurul/singura capabil/capabilă să o conducă? Dacă un procuror dintr-o structură specializată ar trebui să lucreze acolo doar 4 ani pentru că, vezi Doamne, s-ar uza din punct de vedere mental, emoţional, atunci ce se poate spune despre un procuror care este în funcţii de conducere extrem de importante de peste 10 ani?" a scris şi Lăcrămioara Axinte, judecător în cadrul Tribunalului Botoşani, tot pe Facebook.

Iniţial, preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, a anunţat că susţine demersul procurorilor DNA care au sesizat IJ, după ce li s-a cerut să facă testul poligraf în dosarul deschis ca urmare a presupuselor înregistrări cu Laura Kovesi.


Citește și:  Petre M. Iancu: Poporul şi ura pe puterea lui. Ce învăţăm din dosarul acuzelor în contra DNA? | COMENTARIU DW

„Cum e posibil ca, la instigarea unei clasei politice penale, o parte a societăţii să se năpustească s-o sfâşie pe şefa DNA, deşi bilanţul ei certifică faptul că ea personal şi nu doar instituţia ei e o speranţă concretă de democraţie veritabilă? Cum e posibil ca în aceste condiţii, prea puţini, în afară de preşedinte şi de procurorul general, să-i sară în apărare Laurei Codruţa Kövesi?”, se întreabă jurnalistul Petre M. Iancu, într-un comentariu pentru Deutsche Welle.


„Pentru că am fost la rândul meu hăituită şi vânată de pigmei ce se pretind magistraţi, avizi de publicitate şi putere, care fac din distrugerea vieţilor altora un ţel; pentru că am fost ameninţată voalat cu excluderea din magistratură dacă voi continua să vorbesc; pentru că nu înţeleg să abdic de la principiile mele, astăzi, în calitate de judecător independent, susţin demersul procurorilor din DNA şi solicit, la rândul meu, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), garantul independenţei justiţiei, apărarea independenţei procurorilor din DNA care au cerut acest lucru", a scris judecătorul Adriana Stoicescu, pe o pagină de socializare.

 

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă