16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialMai multe asociaţii de revoluţionari constănţeni dezaprobă gestul lui Nicolae Mavrodin

Mai multe asociaţii de revoluţionari constănţeni dezaprobă gestul lui Nicolae Mavrodin

Mai multe asociaţii de revoluţionari constănţeni dezaprobă gestul lui Nicolae Mavrodin de la manifestările prilejuite de Ziua Marinei, desfăşurate la Constanţa, şi susţin că acesta nu are nicio calitate de a-i reprezenta pe revoluţionari şi că acţiunea lui a fost făcută în nume propriu, scrie Mediafax.

 

„Faţă de incidentul de la Ziua Marinei, preşedinţii asociaţiilor constănţene – Asociaţia Luptătorilor din Decembrie 1989, Asociaţia Revoluţionarilor din Decembrie 1989, Federaţia Revoluţionarilor Constanţa, reprezentative la nivelul judeţului, aducem la cunoştinţa opiniei publice că Nicolae Mavrodin este revoluţionar, dar nu are nici o funcţie de a reprezenta revoluţionari constănţeni, nu a fost împuternicit de a ne reprezenta, nu este nicidecum liderul revoluţionarilor, iar acţiunea sa a făcut-o în nume propriu, noi dezaprobând ieşirea lui”, se arată într-un comunicat comun al celor trei asociaţii de revoluţionari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, revoluţionarii constănţeni susţin că nu au nicio legătură cu Miron Cozma.

„De asemenea, nu avem nicio legatură cu Miron Cozma, nici personală, nici pe linie revoluţionară. Încă o dată menţionăm că orice acţiune a lor nu este în numele asociaţiilor de revoluţionari constănţeni”, mai precizează sursa citată.

Fostul lider al minerilor Miron Cozma şi Nicolae Mavrodin, liderul unei asociaţii de revoluţionari din Constanţa, au fost îndepărtaţi de jandarmi de pe faleza Cazinoului din Constanţa, după ce au vrut să protesteze prin portavoce faţă de preşedintele Traian Băsescu, revoluţionarul fiind luat de o ambulanţă fiindcă s-a simţit rău.

Miron Cozma şi Nicolae Mavrodin, alături de mai multe persoane aflate în mijlocul miilor de oameni prezenţi, luni, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei, pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa, au început să strige împotriva şefului statului mai multe lozinci printre care şi „Jos Băsescu” şi „Jos dictatura”.

Ei au fost scoşi afară din mulţime de către jandarmi, liderul revoluţionarilor, căruia i s-a făcut rău, având nevoie de îngrijiri medicale, astfel că la locul incidentului a ajuns o Ambulanţă care l-a luat pentru a-l transporta la spital. Până la sosirea ambulanţei, liderul revoluţionarilor a fost întins pe jos şi stropit cu apă.

Incidentul s-a petrecut în timp ce ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, susţinea un discurs.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, Sorin Trancă, a declarat că cei doi au primit fiecare o amendă de 500 de lei pentru instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare, în orice mod, a adunărilor publice aşa cum este prevăzută în legea 60, la articolul 26, litera e.

Cele mai citite

Jucătoare de tenis cunoscute la pariuri

Tenisul feminin a oferit, de-a lungul timpului, partide memorabile ce nu pot fi uitate de pasionații acestui sport. Nume importante din circuitul WTA au...

Boloș nu exclude creșterea taxelor după alegeri

Ministrul de Finanțe reamintește că România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025 Marcel Boloș a declarat, într-o intervenție televizată, că România...

Erdogan vrea să se întâlnească cu Bashar al-Assad la ONU

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut să se întâlnească cu omologul său sirian Bashar al-Assad la New York, în marja Adunării Generale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă