15.6 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialMagistrații decid dacă bărbatul care l-a scuipat pe Băsescu rămâne în spital

Magistrații decid dacă bărbatul care l-a scuipat pe Băsescu rămâne în spital

Magistrații de la Tribunalul Constanța decid dacă Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu, iar apoi ar fi încercat să se sinucidă, şi-ar putea petrece următoarele şapte zile la Psihiatrie. Acolo, bărbatul va fi supus unor investigaţii medicale mai complexe.

Avocatul lui Adrian Zglobiu a contestat deja internarea forţată, iar astăzi, la Tribunalul Constanţa se va decide dacă bărbatul rămâne sau nu în spital, informează Digi 24.

Adrian Zglobiu s-a prezentat la judecatorie însoţit de avocata lui. Instanţa a decis că va fi internat pentru şapte zile la Spitalul Palazu Mare, pentru a fi supus unei expertize psihiatrice. Decizia, care este executorie, a fost contestată imediat.

Maria Vasii, avocat: „A fost expertizat, s-a facut o expertiză care a avut rezultate foarte bune, în sensul adevărului. Acest raport nu înțelegem motivul pentru care nu a fost depus la dosar și s-a cerut din nou internarea nevoluntară pentru a se face o nouă expertiză. Legea interzice, este o formă manipulativă de prezentare a faptelor”.

După ce a primit sentința, Adrian Zglobiu a plecat liniștit acasă. Patru ore mai târziu, mai mulți polițiști i-au bătut la poartă și l-au luat sa-l duca la spital.

De data aceasta bărbatul a fost foarte calm şi a predat de bunăvoie toate bunurile pe care le avea asupra sa, adică un telefon mobil şi obiecte personale. Un echipaj de poliție a escortat ambulanța până la spitalul Palazu Mare.

Vecinii barbatului nu consideră corectă decizia judecatorilor: „A fost un băiat liniștit, un băiat care nu a făcut niciodată scandal, nu a avut niciodată vreo abatere. A avut o ieșire… ”

Adrian Zglobiu a ajuns în atenția anchetatorilor, dar și a mass-media după ce l-a scuipat pe președintele României, Traian Băsescu, la finalul vizitei acestuia pe bricul Mircea.

Cele mai citite

SUA vor trimite suplimentar trupe militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile existente

Statele Unite vor trimite suplimentar "un număr mic" de efective militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile regionale în creştere, în plină escaladare...

Descoperire macabră în largul coastelor Senegalului: Cel puțin 30 de cadavre în descompunere au fost găsite pe o ambarcațiune

Cel puțin 30 de cadavre în descompunere au fost găsite pe o ambarcațiune în largul coastelor Senegalului, potrivit autorităților militare, transmite bbc.com.Marina a fost...

Marile companii Tesla, Amazon și Meta subminează democrația

Unele dintre cele mai mari companii din lume au fost acuzate că subminează democrația din întreaga lume prin sprijinirea financiară a mișcărilor politice de...
Ultima oră
Pe aceeași temă