6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialLupul stilizat - emblema președinției României la consiliu UE

Lupul stilizat – emblema președinției României la consiliu UE

Ioan Nicolae Dobrinescu, elev al Colegiului Național "I.L Caragiale" din Capitală, a câștigat concursul privind desemnarea logo-ului președinției României la Consiliul Uniunii Europene din 2019 cu un desen care reprezintă un lup stilizat.

Ceremonia de desemnare a câştigătorilor a avut loc, joi, la Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, în prezenţa ministrului Educaţiei, Liviu Pop, şi al ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

„Nu ştiu dacă alte ţări din UE au recurs la un asemenea demers pentru desemnarea unui logo. Chiar dacă un politician se agaţă de acest logo, îmi cer eu scuze în numele lui, chiar dacă este de la opoziţie”, a susţinut ministrul Educaţiei.

Ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu, a precizat că acest demers a avut ca scop popularizarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, pe care România o va deţine, timp de 6 luni, începând cu 1 ianuarie 2019. „Credem că obiectivul a fost atins”, a afirmat Negrescu.

El a adăugat că 10.000 de oameni de oameni au votat pentru logoul câştigător şi că acest concurs s-a desfăşurat transparent şi deschis.

„Mesajul este că sprijinim o Românie educată, creativă, a tinerilor talentaţi”, a subliniat ministrul Afacerilor Europene.

Negrescu a explicat că Ministerul Educaţiei şi Ministerul Afacerilor Externe nu s-au implicat în procesul de vot.

„Ministrul Educaţiei şi Ministerul Afacerilor Externe nu au fost parte niciunde, noi nu am votat. Am avut experţi din media, experţi în afaceri europene, experţi în ce înseamnă publicitate, tocmai pentru că nu am vrut să viciem acest proces, să-l influenţăm cu punctele noastre de vedere. (…) Implicarea politică nu a existat, noi doar am organizat evenimentul şi eu cred că l-am organizat foarte transparent şi toată lumea a putut participa”, a precizat Victor Negrescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă