7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialJurnaliștii României Libere atrag atenția asupra pericolelor modificării Codului Penal. Ondine Gherguț:...

Jurnaliștii României Libere atrag atenția asupra pericolelor modificării Codului Penal. Ondine Gherguț: Seară devastatoare pentru România!

Jurnaliștii României Libere au reacționat, după ce Guvernul Grindeanu a adoptat, prin OUG, modificări la Codul Penal, în ciuda protestelor masive de stradă și a semnalelor de alarmă din rândul instituțiilor judiciare. 

Ondine Gherguț: ”NENOROCIRE! Bătaie de joc! Puterea politică a anihilat Justiția! Este LOVITURĂ dată democrației! Seară devastatoare pentru România! PSD trebuie MĂTURAT! In UNANIMITATE, Guvernul lui Dragnea a dezincriminat toate faptele penale pe care le fac politicienii înșurubați în funcții publice! A adăugat si alte fapte penale pe care le-a dezincriminat, Si anume faptul că ordine date de funcționarii publici, adică miniștrii, primarii, alți demnitari care semnează acte normative, nu constituie abuz în serviciu. Adică, ministrul s-a pus si el la adăpost să nu fie acuzat de abuz prin emiterea acestei ordonanțe! Ordonanțele se PUBLICĂ în această seară!”


Citește și: BREAKING NEWS. Guvernul a adoptat ordonanța grațierii și modificarea Codurilor Penale în această seară. Peste 10.000 de oameni s-au strâns în Piața Victoriei și strigă: ”Hoții!” Rușine să vă fie”. Iohannis: Sfidarea PSD la adresa poporului este deplină | VIDEO


 

Mihai Duță: Sper sa fiti multumiti cu hotii printre voi toti cei care-i sustineti si sa va fure mai rau decat pana acum.

Răzvan Chiruță: A fost modificat inclusiv articolul din Codul Penal care se referă la pedepsele pentru conducerea sub influența alcoolului. S-a eliminat sintagma potrivit căreia alcoolemia se stabilește „,la momentul prelevării mostrelor biologice”, permițând astfel, din nou, măsluirea probelor, cum s-a întâmplat de multe ori în trecut. Incredibil așa ceva.

Mircea Marian: Câteva sute de infractori și slugile lor au pus mâna pe țara asta. Își bat joc de noi. Nesupunere civică. Nu avem ce discuta cu hoții. Nu mai există dialog. Un scuipat când îi vezi și la pușcărie cu voi.

Silviu Sergiu: Ne-au facut! Au mimat că vor amnistie cand, de fapt, planul PSD era sa-i salveze pielea lui Dragnea. Dupa modul ticalos in care au redefinit abuzul în serviciu si au adoptat ordonanța grațierii, urmează reactia Strazii. Din pacate, insa, si-au atins atins scopul. A doua Marțe Neagră a reusit…

Mălin Bot: Incredibil! Penalii au adoptat ordonantele penale care scapa gasca lui Dragnea!

Cătălin Prisăcariu: În crucea nopții, ca tâlharii, slugile proaste ale lui Dragnea tocmai ne-au furat 25 de ani și ne-au trimis înapoi în anii ’90. 
Transnistria, mai avem un pic și te ajungem!


Ce spun jurnaliștii România liberă pe această temă.

Sabin Orcan, director editorial
Grațierea lui Dragnea și dilema lui Farfuridi

Motivul protestelor nu e că PSD vrea să legifereze, prin ordonanță, o grațiere colectivă și modificarea Codului Penal. Au mai luat și alții decizii discutabile referitoare la Justiție (inclusiv fosta guvernare tehnocrată) și n-a protestat atâta lume. Adevăratul motiv e că, de astă-dată, cei care inițiază ordonanțele sunt chiar potențialii lor beneficiari. Când anunți că vrei să rezolvi problema pușcăriilor, dar prevezi, negru pe alb, că vor fi grațiați și cei condamnați cu suspendare, ca Liviu Dragnea, e clar ce se pregătește. Și mai ales pentru cine… continuarea aici!


Răzvan Chiruță, redactor-șef: 
Dictatura lui Dragnea a început de azi. Marțea neagră împotriva Justiției a devenit realitate. Cum scapă infractorii
Disprețul complet pe care PSD-ul condus de Liviu Dragnea îl arată pentru România este absolut șocant. Politicianul teleormănean a intrat de marți, 31 ianuarie 2017, în galeria conducătorilor discreționari care sperie Europa, din care mai fac parte figuri sinistre precum președintele turc Recep Tayyip Erdongan sau premierul ungar Viktor Orban. Comparația nu este exagerată… continuarea aici!

 


Silviu Sergiu, senior editor:
REACȚIE LA CALD. Nu e totul pierdut! Rebeliunea penalilor poate fi înăbușită!
PSD a comis o eroare fatală, ce-l poate costa totul in punct de vedere politic. Grațierea în crucea nopții, mișelește, a unor fapte penale și redefinirea abuzului în serviciu, măsuri de care vor beneficia zeci de politicieni acuzați sau condamnați pentru corupție, este o sfidare fără drept de apel a majorității românilor … continuarea aici!


Mălin Bot, redactor-șef online:
O lecție șocantă pentru români: Când e votat un infractor, mafia e legiferată

În ciuda protestelor fără precedent din ultimele două săptămâni. În ciuda normelor elementare de Drept și chiar în ciuda bunului-simț, infractorul Liviu Dragnea a dispus să fie emise ordonanțele penale care îl scapă pe el și pe alte câteva mii de politicieni penali de Justiție. Livid la față, cu o mină cadaverică, ministrul Justiției a anunțat marți seara că mafia e oficial legiferată în România… continuarea aici!

Cătălin Prisăcariu, senior editor:
În crucea nopții, ca tâlharii, slugile proaste ale lui Dragnea tocmai ne-au furat 25 de ani și ne-au trimis înapoi în anii ’90. 



Presa occidentală comentează deciziile de aprobare a grațierii și de modificare a Codului Penal: Guvernul României dă o lovitură luptei anticorupție
În America, prima relatare a fost cea a agenției Associated Press, preluată de site-urile publicațiilor și televiziunilor din SUA. Decizia guvernului este prezentată ca o lovitură dată eforturilor din ultimii ani pentru întărirea luptei anticorupție.
 
Decizia Guvernului Grindeanu a fost luată deşi zeci de mii de oameni au protestat duminică faţă de această ordonanţă, arată site-ul postului ABC News, care aminteşte şi de declaraţia Laurei Codruţa Kovesi, care spunea  că o asemenea măsură va afecta lupta anticorupţie.
 
Ziarul The Washington Post anunță că Guvernul României a adoptat marţi seara o ordonanţă de urgenţă pentru dezincriminarea abuzului în serviciu şi a dat o lovitură eforturilor din ultimii ani de a pune capăt corupţiei în ţară… continuarea aici!

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă