Judecătoarea Camelia Bogdan, interviu în Revista 22: Banii din Crescent ar fi ajuns și la alții, care sunt protejați de stat. Sunt offshore-uri controlate de servicii

de Flavia Dragan , 09 august 2017 - stire actualizata la ora 08:52, 10 august 2017
Judecătoarea Camelia Bogdan, interviu în Revista 22: Banii din Crescent ar fi ajuns și la alții, care sunt protejați de stat. Sunt offshore-uri controlate de servicii

Judecătoarea Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) și care a fost exclusă din magistratură, a declarat, într-un interviu pentru Revista 22, că sunt semne de întrebare dacă sumele din offshore-ul Crescent ar fi ajuns doar în posesia afaceristului și că ar trebui să se facă o comisie rogatorie, pentru ca autoritățile să afle ce s-a întâmplat cu banii. 

Astfel, judecătoarea a arătat că, după pronunțarea condamnării în dosarul ICA, ar fi trebuit indisponibilizate și bunurile al căror beneficiar real este Voiculescu, precum banii de la offshore-ul din Cipru, de pe urma cărora ea crede că ar fi beneficiat și alte persoane, ”care ar putea fi protejate de organe ale statului”. În acest sens, ea a declarat că ar fi trebuit făcută o comisie rogatorie. 

”Mă refer atât la prejudiciul de 60 de milioane de euro, la produsele directe ale infracțiunii, respectiv terenurile și construcțiile ridicate pe terenurile ce aparțineau fostului Institut de Chimie Alimentară, cât și la chiria produsă de aceste terenuri, prin închirierea terenurilor Grivco către Romtelecom, din 2001 până în prezent. Am dispus ca DNA să indisponibilizeze produsele infracțiunii, pentru a aduce acești bani la bugetul de stat. Până acum, am înțeles că s-au recuperat doar produsele directe ale infracțiunii, care totuși nu s-au valorificat. Au fost deschise mai multe procese civile, dar acestea nu pot opri valorificarea bunurilor, deoarece ele sunt, din 2014, în patrimoniul statului. Trebuiau indisponibilizate și toate bunurile al căror beneficiar real este Dan Voiculescu, respectiv acțiunile și activele firmelor pe care le controlează în calitate de beneficiar real. Pentru aceasta, ar fi trebuit făcute adrese și comisie rogatorie în vederea indisponibilizării și confiscării fondurilor din Crescent. Asta am cerut prin hotărârea mea, să se stabilească destinația sumelor de bani din Crescent din 1990 până în prezent. În aceste condiții, există semne de întrebare dacă banii din Crescent ar fi ajuns doar în posesia lui Dan Voiculescu. Probabil că au ajuns și în posesia altor persoane, care ar putea fi protejate de organele statului. De aceea e posibil să nu se facă această comisie rogatorie ca să vedem ce s-a întâmplat cu banii din Crescent, care se cuvin poporului român. Emiterea comisiei rogatorii pentru confiscarea sumelor de bani aflate în Crescent incumbă Tribunalului București, ca organ de executare a deciziei pronunțate de Curtea de Apel București”, a explicat Camelia Bogdan, în interviul acordat Revistei 22. Tototdată, judecătoarea a declarat că, prin comisiile rogatorii pe care le-a cerut, a descoperit, de exemplu, că afaceristul Ovidiu Tender deține offshore-uri în Africa, despre care s-a spus că ar fi controlate de ”structuri”, ea subliniind că în România nu se dorește promovarea unor exemple pozitive de recuperare a banilor care se fură prin offshore-uri:

”S-au pus mai mulți bani la dispoziție din fosta Bancă Română de Comerț Exterior anumitor persoane și, atunci, am cerut investigarea destinației acestor sume de bani. Nici în acest dosar nu s-a întâmplat nimic. Bineînțeles, mai sunt offshore-uri controlate de Ovidiu Tender în Africa, despre care s-a spus că ar fi controlate de structuri, eu identificându-le ca atare prin comisii rogatorii efectuate în Senegal. La servicii secrete, la SRI, SIE etc. Ca problemă de drept, poate există curiozitatea să verificăm de ce de 25 de ani nu există această voință sau capacitatea de a aduce la bugetul statului bunurile furate poporului român, care se găsesc în offshore-uri. Există țări ca Ucraina, dată ca exemplu de bune practici, unde au fost angajați investigatori FBI pentru a recupera acești bani la bugetul de stat. În România nu se dorește promovarea unor exemple de bune practici în acest sens”.

Sesizarea Cameliei Bogdan privind apartenența șefului Inspecției Judiciare la masonerie, clasată de DNA 

Judecătoarea a mai precizat, în interviul acordat Revistei 22, că i-a fost clasată plângerea de abuz în serviciu în cazul inspectorului-șef al Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, precum și sesizarea depusă privind apartenența lui Netejoru la masonierie. Lucian Netejoru este cel care a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în cazul Cameliei Bogdan, iar în baza acestei noi sesizări, judecătoarea a fost exclusă din magistratură. 

Judecătoarea a arătat că, deși procurorii anticorupție au primit dovezi că Netejoru face parte din Marea Lojă a României încă din 2001, ei au decis că i-ar fi încetat calitatea de mason din 2007, pentru că nu și-ar fi plătit contribuția. Camelia Bogdan a explicat că Netejoru ar fi trebuit să menționeze apartenența la masonerie în declarația sa de avere, întrucât ”trebuie investigat și în ce măsură jurământul masonic de a-și ajuta frații în mod necondiționat este compatibil cu jurământul față de profesia de magistrat, acela de a asigura domnia legii”. 

”Am sesizat DNA Oradea, dosarul fiind preluat, apoi, de structura centrală. Tocmai am fost notificată că, pentru dosarul în care am sesizat fapta de abuz în serviciu în cazul lui Lucian Netejoru, inspectorul șef al Inspecției Judiciare(Netejoru a sesizat CSM cu privire la Camelia Bogdan, după ce Inspecția Judiciară a decis, inițial, să claseze cazul judecătoarei. Ulterior, în baza acestei sesizări, Bogdan a fost exclusă din magistratură – n.r.), în sensul că se urmărește ca, prin decizia de excludere a mea din magistratură, să se revizuiască hotărârea definitivă din dosarul ICA, s-a pronunțat o soluție de clasare. S-a mai pronunțat soluție de clasare și la sesizarea mea privind apartenența lui Netejoru la masonerie. Deși organul de urmărire penală a primit date de la Marea Lojă Națională a României(MLNR) că Lucian Netejoru este mason, din 2001, făcând parte din Loja Sf. Gheorghe 1998 Giurgiu, DNA a concluzionat, cu de la sine putere, fără ca MLNR să-l fi informat în acest sens, că i-ar fi încetat calitatea de mason din 2007, prin neplata contribuției trei luni consecutiv. Or, neplata contribuiției timp de trei luni consecutiv nu figurează printre motivele de excludere din Francmasonerie, prevăzute în Statutul MLNR. Dovada ca d-l Netejoru nu mai este mason se putea face, potrivit Statutului MLNR, doar cu o hotărâre definitivă și irevocabilă pronunțată de o instanță masonică. Aceste înscrisuri nu se regăsesc în dosarul DNA. (...) Este motivul pentru care eu voi contesta dispoziția de clasare pronunțată de DNA”, a declarat Camelia Bogdan, în interviu acordat Revistei 22.


Amintim că judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură în luna februarie, după ce CSM a admis o acțiune disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva ei.  Camelia Bogdan a fost sponsorizată de Ministerul Agriculturii pentru  un curs de două săptămâni la Poiana Braşov, în timp ce făcea  făcea parte din completul de judecată din dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii se constituise parte civilă  La vremea respectivă, Camelia Bogdan spunea că acuzaţiile sunt nefondate în ansamblul lor, pentru că ea nu a fost plătită de Ministerul Agriculturii, ci a predat, în calitate de expert al UE din 2009, elemente de anticorupţie funcţionarilor statului.

În 2014, un complet de la Curtea de Apel Bucureşti, din care a făcut parte şi Camelia Bogdan,  i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, pe Dan Voiculescu - la 10 ani de închisoare, pe fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi - la opt ani de închisoare, pe fostul director al ADS, Corneliu Popa, tot la opt ani de închisoare şi pe fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, la şapte ani de închisoare. Instanţa a dispus atunci şi confiscarea a 60 de milioane de euro, prejudiciul adus Ministerului Agriculturii. 

Voiculescu a fost eliberat din închisoare în iulie 2017, după ce a executat aproximativ o treime din pedeapsă. 

Comentarii

 • Costin Stefan

  11 august 2017 8:44

  Respect pentru judecatoarea Camelia Bogdan, care nu s-a lasat cumparata de megainfractorul securist Dan Voiculescu si a aplicat balaurului, in mod corect, pedeapsa prevazuta de lege, asumandu-si in mod pariotic riscurile de razbunare ale miliardarului politician foarte periculos si influient.

  raspunde comentariului
 • Bozan

  10 august 2017 23:51

  e tarziu dar se pot recupera inca conturile lui Ceausescu care au fost palmate dupa angajarea advocatilor canadienide dupa lovitura de stat a lui Iliescu.Conturile acestea Ceausescu le-a depus in numele Poporului Roman pentru situatii limita de dezastru sau razboi iar hotii SRIsti le-au furat si trebuie executati pentru aceasta fapta marsava care nu se prescrie in veci.

  raspunde comentariului
 • Un A

  10 august 2017 17:12

  Putea sa faca ceva! A avut in loc de munca care ii permitea acest lucru! Cand era activa, facea doar ce I se comanda! Si acum e la fel?

  raspunde comentariului
 • PADUREAN

  10 august 2017 13:15

  DE CE CREDETI CA AFOST TRASA PE DREAPTA D-NA JUDECATOR? PT CA STIE PREA MULTE SI LE ESTE FRICA DE EA.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  09 august 2017 22:58
 • un roman

  09 august 2017 19:35

  Organizatile,,masoneriile,fratiile mafiei,se putea sa nu fie servicile inplicate, oameni de sus care controleaza conduc,din umbra sistemul Mafia de stat,Deep state

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  09 august 2017 19:01
 • Costin Stefan

  09 august 2017 18:16

  Vrem sa iasa de pe scenaOmul pradator de taraIns cu practici de hiena,Ce ne face de ocara. Un hot, ce-a jefuit statul,Las si lacom, zis Varanul,E decis, ca nimeni altul,Sa ne duca tara, neamul,Cu comploturi, si tradare,Undeva, spre alta zare.

  raspunde comentariului
 • Viitorul Presedinte

  09 august 2017 15:45

  Tot respectul pentru Camelia Bogdan .

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  09 august 2017 12:34

  CU CE BANI si-a infiintat Dan Voiculescu in 1990 cele trei firme Grivco, Bioprod si Intact Media Grup ? De unde a avut 230 de milioane de dolari, cand si-a infiintat cele trei companii ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  09 august 2017 12:33

  CU CE BANI si-a infiintat Dan Voiculescu in 1990 cele trei firme Grivco, Bioprod si Intact Media Grup ? De unde a avut 230 de milioane de dolari, cand si-a infiintat cele trei companii ?

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  09 august 2017 12:32

  C Bogdan a atins structurile celor din spatele usilor inchise !!.C Bogdan a fost executata in stil mafiot !,a fost eliminata din sistemul care facea jocurile la comanda politica !!.E destul sa urmaresti circul cu aminarea proceselor pina la prescrierea faptelor ,sau eliberarea conditionata la doar un sfert din termenul de pedeapsa ,or punerea in libertate a unor mafioti de catre o judecatorie obscura pe motive RIDICOLE !!.Justitie pe baza legilor SCHILOADE ticluite de bagabontii penali pentru puscariabilii partidelor -gasti .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  09 august 2017 12:32

  C Bogdan a atins structurile celor din spatele usilor inchise !!.C Bogdan a fost executata in stil mafiot !,a fost eliminata din sistemul care facea jocurile la comanda politica !!.E destul sa urmaresti circul cu aminarea proceselor pina la prescrierea faptelor ,sau eliberarea conditionata la doar un sfert din termenul de pedeapsa ,or punerea in libertate a unor mafioti de catre o judecatorie obscura pe motive RIDICOLE !!.Justitie pe baza legilor SCHILOADE ticluite de bagabontii penali pentru puscariabilii partidelor -gasti .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  09 august 2017 12:32

  C Bogdan a atins structurile celor din spatele usilor inchise !!.C Bogdan a fost executata in stil mafiot !,a fost eliminata din sistemul care facea jocurile la comanda politica !!.E destul sa urmaresti circul cu aminarea proceselor pina la prescrierea faptelor ,sau eliberarea conditionata la doar un sfert din termenul de pedeapsa ,or punerea in libertate a unor mafioti de catre o judecatorie obscura pe motive RIDICOLE !!.Justitie pe baza legilor SCHILOADE ticluite de bagabontii penali pentru puscariabilii partidelor -gasti .

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  09 august 2017 12:26

  DE CE DNA SEDEA si pe Dragnea nu-l vedea ? De ce procurorii-n ring, nu s-au luptat cu ,,Sterling,, ? De ce am visat, recent, ca se judeca ,,Crescent,, ? De ce nu-l vede bunicu, judecat pe bolsevicu ? Apropos Mai crede cineva ca procesul lui Ion Iliescu nu este o veritabila cacialma ? Realizati acum ca SRI-ul a conlucrat cu Dragnea, cu Sorin Ovidiu Vantu, cu Voiculescu, cu Nastase si Patriciu, cu Ghita, Cocos si altii, ca sa-si asigure bani suficienti atat pentru actiuni secrete, dar si pentru ei insisi, ca sa o duca mai bine ? Jurnalistii de buna credinta, pot uni intreaga opozitie politica de centru-dreapta si pot intocmi liste cu romani competenti si patrioti care sa candideze, la urmatoarele alegeri, pentru UN PARLAMENT CURAT. Numai asa mai putem spera sa se indrepte situatia din tara.

  raspunde comentariului
  • Sica Pietrean

   09 august 2017 16:52

   De ce Camelia Bogdan nu judeca dosarul flota, daca are sange in instalatie ?

   raspunde comentariului
 • YOYO

  09 august 2017 9:39
 • UBAFCA

  09 august 2017 2:21

  Nu judecătoarea ci FOSTA JUDECATOARE, . , Aceasta persoana este o rusine pentru Romania

  raspunde comentariului
  • Sorin

   09 august 2017 12:24

   Bai gunoiule securisto-comunist, ce ba nu s-a furat destul de catre mafia securisto-kgbista? Ce pensie ai *****? Tot respectul doamnei judecator, ea va fi noul sef al DNA cand va expira mandatul doamnei Koveshi. La puscarie cu hotii si confiscarea extinsa a averilor!

   raspunde comentariului
  • Nas Case

   09 august 2017 10:22

   Postac ordinar ce esti! Ce te deranjeaza, ca vrea sa aflam cum suntem furati? Fmm de *****

   raspunde comentariului
   • albina

    09 august 2017 12:06

    te-ai zdrelit, cassone-nasone ca cineva pune lucrurile la punct si vorbeste de FOSTA ...??? Intreab-l pe stapanul falsei blonde cine te-a furat, golane maidanez !

    raspunde comentariului
  • Lucian

   09 august 2017 8:19

   Dati le drumul la toti, ce mai conteaza! Voiculescu, Fenechiu! Mai rau trebuie, popor care dormi in bocanci!

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design