5.6 C
București
joi, 14 noiembrie 2024
AcasăSpecialPatru persoane inculpate în dosarul de abuz în serviciu al șefului PSD...

Patru persoane inculpate în dosarul de abuz în serviciu al șefului PSD ar putea beneficia de reducerea pedepsei

Patru dintre persoanele inculpate în dosarul de instigare la abuz, care îl vizează pe șeful PSD, Liviu Dragnea, ar putea beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei, pentru că și-au recunoscut vina. Marți, Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins cererile privind judecarea în procedură simplificată, informează Mediafax.

La termenul anterior, din data de 28 martie, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a invocat o excepţie de neconstituţionalitate privind lipsa unei limite a prejudiciului pentru abuzul în serviciu, pentru că, în cazul acesteia, prejudiciul este sub 50.000 euro şi nu ar fi sub incidenţa penală. iar judecătorii ÎCCJ au decis să sesizeze Curtea Constituţională în acest caz.

„În perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă", susțin procurorii DNA.

Astfel, persoanele angajate formal ar fi primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În ceea ce o priveşte pe Bombonica Prodana, procurorii o acuză că „în perioadele 3 martie – 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”.

Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru data de 23 mai, când vor fi audiate, Olguta Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman şi Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman.

Cele mai citite

Primăriile din țară, sprijinite cu un miliard de lei pentru finalizarea unor proiecte europene

Autoritățile locale vor putea solicita împrumuturi de până la un miliard de lei de la Trezoreria Statului Autoritățile locale vor putea solicita împrumuturi de până...

Românii preferă să meargă la muzeu sau la cinema în defavoarea concertelor de muzică clasică sau teatru

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a lansat recent Barometrul de Consum Cultural 2023, în cadrul unui eveniment la care au participat...

Claudio Ranieri se întoarce la AS Roma pentru al treilea mandat!

Claudio Ranieri, în vârstă de 73 de ani, este pe punctul de a reveni în fotbal, la AS Roma, în ciuda retragerii sale anunțate...
Ultima oră
Pe aceeași temă