Instanța decide confiscarea sumei de 4.000.000 de euro de la medicul Brădișteanu. Chirurgul nu poate justifica proveniența banilor

de Razvan Pritulescu , 10 martie 2017 - stire actualizata la ora 12:10, 10 martie 2017
Medicul Brădişteanu a fost acuzat că ar fi primit o mită de jumătate de milion de dolari şi o alta, în mai multe tranşe, de trei milioane şi jumătate de euro

Comisia de cercetare a averilor de la Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea Agenţiei Naţionale de Integritate de confiscare de la Şerban Brădişteanu, şeful Secţiei de chirurgie cardiacă de la Spitalul Floreasca, a sumelor de 3.595.333 de euro şi 414.000 de dolari.

Agenţia Naţională de Integritate a dispus confiscarea sumei de patru milioane de euro de la Şerban Brădişteanu, încă din septembrie 2008, arătând că medicul nu poate justifica proveniența banilor.

Iniţial, prin Ordonanţa din 11 martie 2011, Comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a admis excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, clasând cauza, informează News.ro. ANI a contestat această ordonanţă de clasare, la Curtea de Apel Bucureşti şi, ulterior, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În 8 mai 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de Şerban Brădişteanu, împotriva sentinţei din 22 ianuarie 2013 a Curţii de Apel Bucureşti, ca nefondat, menţinând sentinţa de anulare a Ordonanţei de clasare din 11 martie 2011 şi dispunând trimiterea dosarului înapoi la Comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pentru a se pronunţa asupra diferenţelor nejustificate propuse a fi confiscate.

În faţa Comisiei de cercetare a averilor, reprezentanţii ANI au reuşit să demonstreze că Şerban Brădişteanu nu poate justifică, din veniturile licite obţinute, sumele de 3.595.333 de euro şi 414.000 de dolari.

Acuzat de luare de mită

În aprilie 2015, medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat definitiv într-un dosar în care a fost acuzat că ar fi primit mită patru milioane şi jumătate de euro privind o licitaţie pentru echiparea spitalelor penitenciar. Totodată, judecătorii Curții de Apel București au dispus ridicarea sechestrului asigurator, măsură impusă de procurori, cu privire la un apartament şi un imobil din Bucureşti, precum şi la un imobil din Izvorani aparţinând medicului.

În acest proces, medicul Brădişteanu a fost acuzat că ar fi primit o mită de jumătate de milion de dolari şi o alta, în mai multe tranşe, de trei milioane şi jumătate de euro, toţi banii fiind daţi de o firmă austriaco-elveţiană ce distribuie produse medicale, CC Med AG. În schimbul banilor, Brădişteanu ar fi facilitat companiei câştigarea unei licitaţii pentru echiparea spitalelor penitenciar din România, procedură desfăşurată în anii 2001-2002.

Comentarii

 • No name

  10 martie 2017 13:02

  Sunteti praf toti ba habar nu aveti pe ce lume traiti...daca iohanis zice maine ceva voi gata inghititi chifteaua si iesiti in strada.si domnu iohanis merge in birou si rade..mama ce iam facut pe fraieri....

  raspunde comentariului
 • Saracii Romaniei

  10 martie 2017 5:37

  4 ooo ooo am crezut ca nu vad bine...no comment...

  raspunde comentariului
 • V

  09 martie 2017 18:45

  La închisoare cu toți corupții.

  raspunde comentariului
 • Bircea madea

  09 martie 2017 16:15

  PSD ciuma rosieeeeeee!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design