20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialIncendiul din Parcul Național Domogled a fost stins de ploaie

Incendiul din Parcul Național Domogled a fost stins de ploaie

În Parcul Național Domogled – Valea Cernei nu au mai fost observate focare ale incendiului izbucnit duminică după-amiaza, în urma recunoașterii efectuate luni dimineața de către reprezentanții ISU Caraș-Severin, focul fiind stins de precipitațiile căzute, informează Agerpres.

''În urma recunoașterii efectuate în această dimineață nu au mai fost observate focare în zona de competență a ISU Semenic, în Parcul Național Domogled — Valea Cernei. Forțele noastre au fost concentrate, încă de la ora 8,00, la Băile Herculane, alături de lucrători ai Ocolului Silvic, pentru a stabili modul ulterior de acțiune, însă în urma ploii nu s-au mai observat focare", a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Elena Tarla.

Duminică după-amiaza, mai mulți pompieri din cadrul ISU Caraș-Severin au intervenit, alături de mai mulți reprezentanți ai Ocolului Silvic Băile Herculane, pentru stingerea unui incendiu de litieră izbucnit în Parcul Național Domogled — zona Valea Cernei, unitatea parcelară 5 aparținând Ocolului Silvic Băile Herculane.

Incendiul se manifesta într-o zonă greu accesibilă, foarte abruptă, nefiind posibilă intervenția cu ajutorul autospecialelor. Pompierii militari și reprezentanții Ocolului Silvic au parcurs mai mulți kilometri pe jos până la locul incendiului și au acționat cu mijloace de primă intervenție.

La solicitarea ISU Semenic, a venit în sprijin și un elicopter SMURD de la Arad, cu ajutorul căruia a fost executată o misiune de recunoaștere aeriană, pentru a efectua o primă estimare a suprafeței afectate de incendiu, de aproximativ 15 ha.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Cătălin Drulă, atac dur la adresa unor politicieni: “Au dat drumul la hoție”

Cătălin Drulă și-a exprimat nemulțumirea sa față de faptul că președintele Klaus Iohannis și liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, ar...

Declin demografic în România. Numărul de nașteri scade

Declinul demografic în România devine tot mai evident, cu un număr tot mai mic de nașteri înregistrat în primele trei luni ale acestui an,...
Ultima oră
Pe aceeași temă