6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO Incendiu la groapa de gunoi de lângă Cluj-Napoca. Prefectul crede că...

VIDEO Incendiu la groapa de gunoi de lângă Cluj-Napoca. Prefectul crede că focul ar putut fi pus intenționat

Focul a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi în groapa de la Pata Rât și s-a întins pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați. Cauzele incendiului sunt necunoscute, însă prefectul Clujului, Aurel Cherecheş, nu exclude varianta ca acest foc să fi fost pus intenţionat. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, Andrei Biriș, incendiul a izbucnit în jurul orei 21,00, iar vântul puternic a favorizat întreținerea focului.

Pompierii au intervenit la faţa locului imediat după ce au izbucnit flăcări înalte de câţiva metri. După zece ore de intervenţie cu opt autospeciale, ajutate de mai multe utilaje ale Regiei Autonome a Domeniului Public, pompierii au reuşit să ţină sub control incendiul. Nu mai există flăcări deschise. Deşeurile continuă să ardă mocnit, motiv pentru care o mare parte a pompierilor se află încă la faţa locului. 

Incendiul a izbucnit la doar câteva zile după ce vicepremierul Graţiela Gavrilescu l-a demis pe şeful Gărzii de Mediu din Cluj şi l-a criticat dur pe preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, pentru situaţia de la Pata Rât. Acolo, deşeurile sunt adunate pe o rampă temporară de depozitare, pentru că autorităţile judeţene nu au reuşit să ducă la bun sfârşit proiectul construirii unui sistem de management integrat al deşeurilor, deşi au avut finanţare oferită de Uniunea Europeană. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă