Magistrații Curții Supreme au anulat sentința prin care întregul sat Nadăș din județul Arad fusese retrocedat, cu tot cu păşuni, fâneţe, pădure și biserică, unor pretinşi moştenitori ai grofului Josif Grosz, informează site-ul www.livearad.ro.
După obținerea primei sentințe, care data din anul 2007, noii proprietari încercaseră, cu ajutorul unui executor judecătoresc, să obțină evacuarea unor clădiri din sat.
Sentința de retrocedare, care viza o suprafață totală de 8700 de hectare, fusese emisă de Tribunalul Arad în favoarea familiei Colțeu. Ulterior însă, o expertiză a arătat că actele cu care fusese cerută retrocedarea erau false.
Jurnaliștii de la Arad arată că familia Colțeu, cea care a dobândit terenurile, a invocat în acest sens un act ce completa testamentul inițial, lăsat de o vecină pe care aceștia o îngrijeau. Dar semnătura de pe document ar fi fost falsificată.
Actul de completare a testamentului arăta că femeia își lasă moștenire toate proprietățile, dar și drepturile viitoare asupra proprietăților care au fost revendicate, după ce ar fi fost confiscate de regimul comunist.
Pe de altă parte însă, femeia nu se mai afla în proprietatea terenurilor încă din anul 1939, când proprietățile au fost cumpărate de către societatea forestieră de la Nadăș.