15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialÎCCJ a anulat sentința prin care un întreg sat din județul Arad...

ÎCCJ a anulat sentința prin care un întreg sat din județul Arad era retrocedat

Magistrații Curții Supreme au anulat sentința prin care întregul sat Nadăș din județul Arad fusese retrocedat, cu tot cu păşuni, fâneţe, pădure și biserică, unor pretinşi moştenitori ai grofului Josif Grosz, informează site-ul www.livearad.ro.

După obținerea primei sentințe, care data din anul 2007, noii proprietari încercaseră, cu ajutorul unui executor judecătoresc, să obțină evacuarea unor clădiri din sat.

Sentința de retrocedare, care viza o suprafață totală de 8700 de hectare, fusese emisă de Tribunalul Arad în favoarea familiei Colțeu. Ulterior însă, o expertiză a arătat că actele cu care fusese cerută retrocedarea erau false.

Jurnaliștii de la Arad arată că familia Colțeu, cea care a dobândit terenurile, a invocat în acest sens un act ce completa testamentul inițial, lăsat de o vecină pe care aceștia o îngrijeau. Dar semnătura de pe document ar fi fost falsificată.

Actul de completare a testamentului arăta că femeia își lasă moștenire toate proprietățile, dar și drepturile viitoare asupra proprietăților care au fost revendicate, după ce ar fi fost confiscate de regimul comunist.

Pe de altă parte însă, femeia nu se mai afla în proprietatea terenurilor încă din anul 1939, când proprietățile au fost cumpărate de către societatea forestieră de la Nadăș.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

MESAJE DE PAȘTE 2024: Trimite cele mai frumoase urări de Înviere

O selecţie a celor mai inspirate:mesaje de Paşte, felicitări şi urări de Înviere care pot fi trimise prin SMS apropiaţilor, în noaptea de înviere. SMS DE PAŞTE, URĂRI DE PAŞTE, MESAJE DE...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă