26.5 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialHargita: Locatarii unui bloc, evacuați în urma unui incendiu

Hargita: Locatarii unui bloc, evacuați în urma unui incendiu

Locatarii unui bloc din Harghita au fost evacuați, luni seară, după ce proprietarul unuia dintre apartamente a dat foc locuinței în mod intenţionat, informează Mediafax.

Incendiul a izbucnit la un apartament dintr-un bloc cu două etaje, aflat în vecinătatea gării din satul Hodoșa, un locatar, vecin al proprietarului apartamentului incendiat, solicitînd sprijinul pompierilor prin Serviciul unic de urgenţă 112, a declarat șeful Centrului Operațional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Ovidiu Dudu.

„Incendiul s-a produs în urma acțiunii intenționate a proprietarului apartamentului, care se afla sub influența băuturilor alcoolice”, a precizat Ovidiu Dudu.

Potrivit reprezentntului ISU Harghita, două echipaje de pompieri de la Garda 2 Toplița cu două autospeciale s-au deplasat la intervenție și, în primă fază, le-au evacuat pe cele 15 persoane care locuiesc în imobil, casa scării fiind inundată de un fum gros.

Pompierii care intervin pentru stingerea incendiului au spus că în apartamentul cuprins de flăcări locuiește o familie formată din părinții și fiul acestora în vârstă de 30 de ani, care au consumat, luni seară, o cantitate mare de alcool, s-au certat și au făcut scandal.

Bărbatul și fiul său au devenit violenți și cu vecinii care au chemat pompierii, înjurându-i și îmbrâncindu-i.

În incendiu au ars două camere, mobilierul și mai multe haine, pagubele fiind estimate la aproximativ 25.000 de lei.

În prezent, incendiul a fost localizat și pompierii intervin pentru lichidarea acestuia.

Cele mai citite

Aproape 3.000 de cetăţeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera în primele 8 luni

Cele mai tranzitate frontiere au fost cea cu Ungaria, peste 12 milioane de persoane și cu Bulgaria, aproape 7 milioane de persoane O analiză a...

Crimă urmată de sinucidere într-o comună din județul Vâlcea

O crimă tragică a avut loc în localitatea Păușești-Măglași, județul Vâlcea, unde un bărbat de 39 de ani și-a ucis cu brutalitate cumnata. Incidentul...

Femeie găsită carbonizată într-o casă cuprinsă de un incendiu

O tragedie a avut loc în comuna Laza, județul Vaslui, unde o femeie de 50 de ani a murit carbonizată în propria locuință în...
Ultima oră
Pe aceeași temă