30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialGeneral STS suspectat de escrocherie

General STS suspectat de escrocherie

Generalul STS Andrei Grososiu este suspectat de implicare in coordonarea retelei care a escrocat peste o suta de clienti ai Allianz-Tiriac, au declarat surse din cadrul Politiei Capitalei. Printre cei pagubiti se afla un ofiter SRI. Paguba depaseste 5 milioane de euro.
Reteaua ar fi fost condusa, in total, de cinci persoane: Mihaela Ion – consultant financiar la Allianz-Tiriac, Alin Haita – manager de agentie la Allianz-Tiriac, Andrei Grososiu – general STS, Bogdan Gheorghe – ofiter STS in rezerva, si Marius Padureanu – key account la Vodafone Romania.
Intr-o prima declaratie data la Politie, ofiterii STS Grososiu si Gheorghe au sustinut ca ar fi pagubiti. Surse din Politie sustin insa ca exista indicii potrivit carora Grososiu ar fi unul dintre coordonatorii escrocheriei. Intre cei care racolau victime s-ar afla si Marius Padureanu, cel care administra contul STS de la Vodafone. Schema era de tip piramidal, pagubitilor fiindu-le promisa o dobanda de 100% pe an la depuneri in euro. Potrivit Politiei, complice ar fi si Roxana Palade, de la BRD, care l-ar fi racolat pe Sorin Ivascu, seful Resurselor Umane din Serviciul Roman de Informatii.
Dosarul a ajuns la Parchetul Tribunalului Bucuresti, care va continua cercetarile sau isi va declina competenta in favoarea DNA.

» Prejudiciul creat de cei care au facut parte din reteaua de la Allianz-Tiriac este de 3,5 milioane de euro, diferenta de pana la 5 milioane de euro fiind recuperata.

Cele mai citite

Creșterile de taxe din Ucraina, esențiale pentru finanțarea apărării în fața invaziei ruse

Ministrul ucrainean de Finanțe, Sergii Marcenko, a declarat vineri că majorările fiscale discutate în Parlamentul de la Kiev sunt cruciale pentru sprijinirea eforturilor Ucrainei...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă