21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFurtună în județul Bihor. O persoană a murit, 13 sunt rănite, dintre...

Furtună în județul Bihor. O persoană a murit, 13 sunt rănite, dintre care trei în stare gravă. S-a acționat conform planului roșu de intervenție

UPDATE 24,00: O ambulanță cu medic rămâne peste noapte în campingul de la Bulz, pentru a acorda asistență în cazul în care mai sunt găsite persoane rănite.

La miezul nopții, bilanțul evenimentului din Bihor era de un mort și 13 răniți, dintre care trei în stare gravă, a precizat secretarul de stat Raed Arafat. Potrivit acestuia, planul roșu de intervenție a încetat.


UPDATE 23,35: Prefectul de Bihor, Ioan Mihaiu, a declarat că în momentul începerii furtunii, în cele două campinguri afectate se aflau peste o sută de persoane.

O parte dintre acestea veniseră la o reuniune religioasă, a precizat prefectul. Acesta a confirmat că, în momentul începerii furtunii, județul Bihor era sub atenționare meteo de cod galben.


UPDATE 23,30: Coordonatorul SMURD Bihor, Hadrian Borcea, a anunțat că, dintre persoanele rănite, două sunt în stare gravă iar alte cinci au răni "de gravitate medie".

Alte persoane au răni ușoare. Majoritatea victimelor au fost rănite de copacii căzuți. Un copac a căzut peste o mașină în care se aflau două persoane, iar un alt copac a căzut peste un cort în care se aflau turiști. Bărbatul decedat se afla în mașina peste care a căzut copacul.

Campingul este situat în lunca Crișului și este foarte frecventat de turiști. Localitatea Bulz este la 70 de kilometri de Oradea.


UPDATE 23,00:  ”În localitatea Bulz, din cauza fenomenelor meteo periculoase, şi anume o furtună, mai mulţi turişti aflaţi într-un camping au fost răniţi. O persoană din rândul turiştilor a decedat după ce un copac a căzut peste maşina în care se afla. Cinci persoane au fost rănite şi sunt transportate la spital. La faţa locului au fost mobilizate toate resursele SMURD, 11 echipaje intervenind la Bulz, plus alte echipaje ale ISU Bihor cu autospeciale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca.


O persoană a fost ucisă și alte câteva sunt rănite după o furtună decllanșată duminică seară în județul Bihor, informează TVR.

Localitatea Bulz a fost lovită de o furtună cu grindină, în urma căreia mai mulți copaci au fost doborâți în zona unui camping.

Planul roșu a fost declanșat după un apel care anunța că la un camping din localitatea Bulz, după o furtună puternică, sunt mai multe persoane rănite, a relatat secretarul de stat Raed Arafat.

O parte din forțele mobilizate au ajuns la Bulz în jurul orei 22.00. Un deces a fost confirmat.

Furtuna a lovit și un al doilea camping situat în apropiere de Bulz, în localitatea Bratca. Ar putea fi trimise și echipaje de intervenție din județul Cluj, a precizat Raed Arafat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă