19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Trafic pe autostrada A3 a fost reluat, după nouă ore. O...

FOTO. Trafic pe autostrada A3 a fost reluat, după nouă ore. O cisternă cu 32 de tone de combustibil s-a răsturnat. Șoferul a ajuns la spital. Pompierii acționează pentru a preveni o explozie

O cisternă încărcată cu 22 de tone de motorină și 10 tone benzină s-a răsturnat, sâmbătă dimineața, pe autostrada A3. Ca urmare a incidentului, șoferul a fost dus la spital, cu un traumatism la o mână.


UPDATE 20.20: Traficul rutier pe A3, blocat complet după răsturnarea unei cisterne cu 32 de tone de combustibil, a fost reluat după aproape nouă ore, au anunșat reprezentanţii Poliţiei Prahova.

 


Potrivit poliției Prahova, incidentul s-a petrecut la kilometrul 56 pe sensul de mers către București, autovehiculul fiind răsturnat în afara părții carosabile. Astfel, circulația rutieră pe sensul de mers către București al autostrăzii A3 a fost oprită, fiind înregistrate scurgeri de combustibil.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, pentru a evita riscul de explozie, în condiţiile în care temperaturile sunt ridicate, iar din cisternă s-au produs scurgeri de combustibil, zeci de pompieri au acţuonat formând perdele de spumă pentru răcirea autocisternei.

 

La câteva ore de la producerea incidentului, pompierii prahoveni au reuşit repunerea pe roţi a capului-tractor al cisternei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae. Acesta a fost ridicat în poziţia normală după transvazarea a jumătate din încărcătura de 32 de tone de motorină şi benzină.

Traficul rutier a fost deviat pe de autostrada A 3 pe drumul naţional 1, pe tronsonul cuprins între localitatea Bărcăneşti şi localitatea Potigrafu, din judeţul Prahova, în condiţiile în care ambele sensuri ale autostrăzii au fost blocate începând cu ora 11.00, după răsturnarea cisternei încărcate cu 32 de tone de combustibil s-a răsturnat.

Şoferul cisternei, un bărbat de 35 de ani, a fost rănit uşor. Iniţial, echipajele medicale i-au propus să fie dus la spital, iar autorităţile au anunţat că acest luccru s-a şi întâmplat, ulterior acestea precuzând că bărbatul a refuzat transpotul la o unitate medicală.

Cele mai citite

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă